×

Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) L’abadia de Montserrat ha expressat en un comunicat “el nostre absolut respecte per una decisió tan personal” valorant la vaga de fam iniciada el dissabte passat per Jordi Sànchez i Jordi Turull a la presó de Lledoners. El comunicat, amb data de diumenge, es va fer públic aquest dilluns al matí al web de l’Abadia  i remarca que aquesta decisió “pot comportar unes conseqüències tan greus per a la seva salut”.

La nota reitera també el missatge que ha transmès l’abadia durant els darrers mesos  recordant que “la presó preventiva de diversos polítics catalans no és entesa per una part molt important de la nostra societat, augmenta innecessàriament la tensió en el nostre país i impedeix que hi hagi un diàleg més sincer i serè entre totes les parts”. L’abadia benedictina continua apostant per “un diàleg que ha d’estar basat en la comprensió mútua i el respecte”.

D’altra banda, s’ha anunciat pels propers dies una vaga de fam amb solidaritat amb els presos, amb el suport de diversos grups cristians, que també es farà a Montserrat. En aquest cas, a petició dels organitzadors, l’Abadia facilita un espai fora de les dependències monàstiques, concretament a l’edifici de Nostra Senyora Santa Maria.

Aquest és el text del comunicat.

Comunicat del Monestir de Montserrat

Montserrat, 2 de desembre de 2018.

Davant de la voluntat expressada pels senyors Jordi Sánchez i Jordi Turull d’iniciar una vaga de fam indefinida a la presó de Lledoners, volem expressar el nostre absolut respecte per una decisió tan personal i que pot comportar unes conseqüències tan greus per a la seva salut. Reiterem el que ja hem dit en altres ocasions sobre el fet que la presó preventiva de diversos polítics catalans no és entesa per una part molt important de la nostra societat, augmenta innecessàriament la tensió en el nostre país i impedeix que hi hagi un diàleg més sincer i serè entre totes les parts. Un diàleg que ha d’estar basat en la comprensió mútua i el respecte. Que Santa Maria de Montserrat, Mare de la Pau i de la Concòrdia, ilꞏlumini els nostres passos.