×

Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Enllaços relacionats

(CR) Montserrat Baró i Sans, fundadora i presidenta honorífica de l'ACIDH (Associació Catalana d’Integració i Desenvolupament Humà), ha mort aquest 11 de setembre. Germana de l'Assumpció, psicòloga i infermera, va posar els fonaments de l'actual ACIDH, presidida ara per Ferran Morell i Brotad. La cerimònia de comiat s'ha celebrat aquest dimarts 12 de setembre a la casa de les Germanetes de l'Assumpció a Barcelona. 

Baró explicava a l'Horeb 221 de l'URC de l'any 2013 el difícil camí que va recórrer per arribar al que és actualment l'associació: "Quan vaig acabar la carrera de psicologia vaig començar a treballar a Aspanias com a psicòloga i des d’Aspanias vaig rebre moltes famílies que tenien fills amb intel·ligència límit i que no trobaven cap recurs per a ells. Va ser per tots aquests motius i amb el desig de servir els més pobres. Els inicis de l'associació però no van ser fàcils. Vaig començar amb bona voluntat, però sense cap recurs econòmic. Volia donar una resposta integral i integradora a aquest col·lectiu de persones a qui jo vaig anomenar persones ignorades, ja que no tenien cap reconeixement i tampoc eren prou autònomes". 

L'Associació Catalana d’Integració i Desenvolupament Humà

ACIDH és una entitat declarada d’Utilitat Pública que des de 1994 que treballa per l’atenció de les persones amb Intel·ligència Límit (IL) i discapacitat intel·lectual lleugera, la principal funció de la qual és la prestació de serveis per cobrir les seves necessitats en l'àmbit social, laboral i formatiu i dedicada a millorar la seva qualitat de vida.

Neix el març de 1998 i  dóna resposta a les demandes dels pares preocupats pel futur dels seus fills quan ells no hi siguin i a les situacions de desemparament i claudicació familiar. El seu objectiu és cobrir les necessitats de suport, protegir i garantir els drets i promoure l’autonomia de les persones amb IL i discapacitat intel·lectual lleu, d’acord amb les figures jurídiques de protecció previstes legalment.