Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Enllaços relacionats

El llibre recomanat de Mònica Estruch

(Ramon Bassas - CR) “¿En lloc d’un llibre puc recomanar una revista?” ens va proposar. Sí, esclar; el que demanem és una bona lectura, vam respondre. “Penso realment que les vacances permeten assaborir lectures de llibres i revistes amb un altre aire, amb una altra predisposició; les vacances són temps de distensió, però també són espais amb més temps lliure que l’habitual per llegir i assaborir bons articles. ”, comença la Mònica Estruch, la directora d’Editorial Mediterrània, que ens recomana l’últim número de Dialogal, una revista “que posa en valor la diversitat de creences religioses i, en general, la dimensió espiritual de l’ésser humà”, en paraules d’Estruch, editada des del 2002, i que des de la seva refundació ara farà un any es produeix des d’aquest segell creat a Barcelona el 1980.

L’últim número, doncs, correspon al mes de juny, que s’obre amb una conversa en profunditat entre Laia de Ahumada i Carles Perarnau, psicòleg clínic del Servei d’Acompanyament en el Dol, “sobre com viure la mort com una veritable experiència de creixement, desenfocant l’ego d’un mateix per posar l’accent en alguna cosa molt més absoluta”. En un altre article, “Josep Gordi proposa que ens endinsem a la natura en silenci, com si ens submergíssim dins l’aigua, fent atenció a la nostra respiració o al batec del nostre cor i embadalint-nos amb el que ens envolta. A continuació “Gemma Téllez o Elizabeth Attar Lheure ens expliquen també experiències de creixement i transformació personal en l’àmbit de la cura o en l’àmbit de l’espiritualitat”, explica.

“El diàleg d’aquest número us sorprendrà amb una conversa entre Najia Lotfi i Joan Melé sobre el valor dels diners, la banca ètica i la banca islàmica”, ens diu. “I a la secció A fons podreu llegir una reflexió de Johannes Staemmler, pastor emèrit a Erfurt, sobre el sentit de la commemoració del 500 aniversari de la Reforma, el 31 d’octubre d’enguany, data en què Luter va clavar les seves noranta-cinc tesis a l’església del castell de Wittenberg”.

La revista també té lloc per als més petits. “Sí, al Petit Dialogal, Marta Burguet i Arfelis reivindica la importància del treball de la interioritat amb els més menuts, ja que l’aprenentatge de l’atenció conscient i el desenvolupament de la percepció és el que ens permet ser persones lliures”.

Estruch ens avisa que trobarem més “articles interessants”, que signen Joan-Andreu Rocha Scarpetta, Anna Clot-Garrell, Helena Cots, David Casals, Laia Monserrat, Sergio Arévalo, Karina Felitti, Nadia Ghulam o Jordi Aguilera. “Tots ells us esperen al Dialogal 60”.

 Fitxa de la revista

 Títol: Dialogal

 Número: 60

 Directora: Clara Fons i Duocastella

 Editorial: Mediterrània

 Lloc i data: Barcelona, estiu de 2017
 Preu: 7 euros

 Llengua: català

 Compreu-lo aquí.