Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(CR) El Monestir de Sant Cugat ha presentat aquesta setmana el grup Laudato Si’. Un grup format pel laïcat interessat a promoure l’ecologia integral en tots els àmbits de la parròquia Sant Pere d’Octavià, així com també facilitar la formació i reflexió a les persones interessades en créixer en aquesta dimensió de la fe.

El grup proposa conèixer el marc teològic de la creació, aprofundir en els ideals que els han de moure cap a una ecologia integral, viure la dimensió espiritual d’aquesta conversió, reflexionar sobre els estils de vida per viure millor amb menys i participar com a Església en el debat local i internacional sobre la resolució de la crisi climàtica. Parteixen de la idea que els humans tenen un paper indispensable com a custodis de la creació.

Després de totes les activitats del Temps de la Creació organitzades o promogudes recentment pel grup, es proposen les ‘Trobades d’Aprofundiment per la Conversió Ecològica Integral’. Les properes sessions seran en format de grup de lectura sobre l’encíclica Laudato Si’. Es tracta de trobades obertes i, per seguir-les, caldrà haver llegit els capítols corresponents abans de la sessió. Tindran lloc els dimarts 3 de novembre, 1 de desembre i 12 de gener a les 20:30 h a la casa abacial.

Balanç del Temps de la Creació

La Parròquia Sant Pere d’Octavià ha tancat amb un balanç molt positiu el Temps de la Creació, que ha tingut lloc aquest mes de setembre, responent a la crida del papa Francesc per reflexionar sobre el paper dels cristians en la custòdia de la creació i aprofundir en una conversió ecològica integral.

Durant tot el mes, els feligresos han participat de diferents propostes que la Parròquia ha ofert en la litúrgia i els temps d’oració i formació.

Cada setmana, a l’església hi ha hagut exemplars d’arbres de diverses àrees del món, per conèixer els seus orígens i el valor que tenen com a patrimoni natural; a les Misses, les pregàries de Taizé i a les adoracions el laïcat ha pregat per les necessitats del món, especialment en matèria de la cura del medi ambient i de la humanitat.

Quant a formació, Emili Marlés va parlar sobre Teologia de la creació en la xerrada titulada ‘Jesucrist i l’evolució del cosmos’. El cap de setmana es va realitzar un cinefòrum amb el documental “El Papa Francesc, un home de paraula” i es va celebrar especialment la festa de Sant Francesc d’Assís. Aquesta setmana, en què es tanca el Temps de la Creació, s’ha fet la primera trobada per la lectura de l’encíclica del papa Francesc Laudato Si’.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.