Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Arquebisbat de Tarragona) Amb motiu de la 40a edició del Misteri de la Selva, el temple de la Sagrada Família de Barcelona acollirà, per primera vegada, la representació íntegra del Misteri el proper dia 22 de setembre, en plenes festes de la Mercè. Serà la sisena vegada que el Misteri es representi fora de l’església parroquial de Sant Andreu Apòstol de La Selva del Camp.

A més d’aquesta representació, la commemoració comptarà amb una exposició i activitats diverses durant tot l’any.

El Misteri de la Selva s’ha convertit en la representació del drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. La Representació de l’Assumpció de Madona Santa Maria és el primer text complet d’un drama o misteri assumpcionista català, anterior al misteri de València (fragmentari), del primer terç del segle XV, o al misteri d’Elx. Durant els darrers anys ha traspassat les fronteres del Baix Camp i s’ha representat íntegrament a Tarragona (1988,1992), Elx (1990), Mallorca (2014), Roma (2000) i Jerusalem (2007).

El fil argumental del Misteri porta Maria des de casa seva, lloc de la seva mort, fins al indret on és sepultada i finalment, fins a la glòria celestial. Cadascun dels dos grans passos de l’acció dramàtica (mort i sepultura, resurrecció i glorificació de Maria) és assenyalat per una baixada de Jesucrist des del cel, acompanyat d’àngels i de sants. L’obra permet gaudir del refinament del lèxic trobadoresc i dels cants a capella, que són interpretats majoritàriament amb la mateixa tonada que indica el manuscrit original.