Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat d'Urgell) Les Missioneres de la Immaculada Concepció han celebrat aquest dimarts la 'Festa Fundacional'. Una data que recorda la seva fundació, duta a terme per Alfonsa Cavin el 4 d'agost de 1850. A Agramunt hi ha presència de les MIC, com se les coneix, amb l'escola 'Mare de Déu dels Socors', i amb una comunitat de cinc religioses. 

La comunitat de religioses, acompanyades també per l’altra comunitat de religioses d’Agramunt les “Filles de Crist Rei”, així com també com un grupet de fidels van participar a la missa vespertina. A la celebració Jaume Mayoral, rector d’Agramunt, va recordar el carisma fundacional de la Congregació, així com la tasca evangelitzadora i social que s’ha de fer en aquests moments de dificultats que es viuen degut a la pandèmia del Covid19. 

També es van recordar les paraules de la Superiora general de les Missioneres, Isabel Vázquez, que amb motiu d’aquesta efemèride demanava a la Congregació estar “en comunió amb les persones que busquen multiplicar el bé, en harmonia amb tota la creació, seguint al servei de la vida-missió, com Maria i M. Alfonsa, oferint tot el nostre ésser i fer, des d'allò petit i quotidià”.

La germana Justina en nom de les religioses va fer un recordatori del que significa la festa per a la Congregació i la necessitat de treballar per fer el bé i agrair el bé que rebem. Després de la Missa es va fer una fotografia de record i van rebre la felicitació per part dels fidels presents a la missa, a més de compartir unes pastes. També es va fer el repic de campanes, que van tocar a festa, per compartir amb el poble d’Agramunt la celebració viscuda.