Vés al contingut
2 Catalunya Religió dv. 4/09/2020

(CR) Aquest any, degut a la situació sanitària, la Missa de l’11 de setembre es farà a Montserrat, sense participació dels fidels i s’emetrà per internet a través de Montserrat TV. Des de fa més de cent anys Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat convoca una missa per la Diada Nacional de Catalunya que habitualment se celebra a la Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona. És l’únic acte religiós que es convoca l’11 de setembre.

La missa es convoca “en sufragi i acció de gràcies pel defensors de les llibertats catalanes i per tots els patriotes que han lliurat la seva vida al servei de Catalunya”.  Aquest any, estarà presidida pel conseller de la Lliga i monjo de Montserrat Josep Miquel Bausset. L’emissió en directe serà l’11 de setembre a les 9.30h.

Els organitzadors de la missa han considerat que davant l’augment del risc de rebrot de l’afectació del Covid-19 era més adient celebrar-la sense l’assistència de fidels i emetre-la per internet. Tot i que els actes religiosos estan permesos amb un 33% d’aforament a Barcelona, la Lliga ha preferit no motivar trobades socials ni fomentar desplaçaments durant aquests dies. Només una petita representació de la Lliga assistirà a la missa de Montserrat per col·laborar en la litúrgia.

La Lliga Espiritual convida a seguir l’emissió de l’Eucaristia a través de Montserrat TV i a “unir-se virtualment a la pregària pel país i acció de gràcies per les persones que l’han servit amb especial dedicació”.

 

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.