Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(La Missa de TVE2) Després de 13 anys al Monestir de Sant Domènec de les monges dominiques, a Sant Cugat del Vallès, La Missa de La 2 de TVE Catalunya ha canviat d'escenari. La celebració que s'emet a les 10:30 h els diumenges i dies de festa religiosa de precepte, des d'aquest diumenge, ha passat a una de les capelles del Col·legi Pureza de María, situat a la mateixa ciutat i al costat del centre de producció de Televisió Espanyola.

El canvi, motivat per qüestions logístiques de la comunitat de dominiques, servirà per millorar la qualitat en la realització i en la comunicació amb els espectadors, molt d’ells malalts, com també per enfortir i consolidar la proximitat que aquesta eucaristia manté des de fa més de 39 anys amb els qui la segueixen. Es vol potenciar més la interpretació amb llenguatge de signes per a persones sordes i incrementar, gràcies als nous recursos tècnics, el diàleg que ja existeix amb els qui participen en la celebració de manera més estable o més ocasional.

El diumenge 9 de gener, per tant, La Missa va tancar l’etapa d’emissions des de la capella de les dominiques. Aquesta comunitat de clausura ha acollit la celebració, des de l’1 de juny de 2008, amb gran esforç i dedicació, però sobretot amb hospitalitat i esperit de servei. Les religioses s’han mostrat aquests dies molt contentes i agraïdes pels anys compartits, alhora que asseguren la seva pregària per tothom i desitgen el millor per al programa a partir d’ara. La litúrgia i la dinàmica de La Missa, presidida habitualment pel sacerdot Carles Cahuana i dirigida per Ignasi Miranda amb el suport i el treball de tot l’equip de TVE Catalunya, seguiran amb el mateix estil i des d’un permanent desig de millorar.

La Missa La 2 de TVE Catalunya, el programa televisiu més antic en català, s’emet ininterrompudament des del 10 d’octubre de 1982. Fins al 2008, el lloc d’emissió va ser una petita capella muntada en un plató, un recurs que es manté i que s’ha anat utilitzant també els últims 13 anys en determinades ocasions, especialment el 2020 durant les primeres setmanes de l’actual pandèmia.

Desig d'enfortir un servei públic que ajuda milers de persones

La nova congregació amfitriona de La Missa, les Religioses Pureza de María, va ser fundada per Alberta Giménez l’any 1874 a Mallorca. Actualment, té presència a Amèrica, Àfrica i Europa. Atén un total de 50.870 persones, acollides per 2.448 col·laboradors (docents i no docents) i 279 germanes, majoritàriament en col·legis però també en residències universitàries, hospitals i un Centre d'Ensenyament Superior. La comunitat del col·legi de Sant Cugat del Vallès, així com tota la seva obra, afronten aquesta etapa amb alegria i amb el desig d’enfortir un servei públic que ajuda milers de persones.