Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Enllaços relacionats

(Opus Dei) En quinze dies, de l'1 al 15 d'abril, la crida solidària de tres pericos antics alumnes del col·legi La Farga de Sant Cugat del Vallès ha engegat una campanya de recapte d'aliments, #yodoycomidaalRaval, que ha assolit omplir de nou el magatzem d'Acció Social Montalegre al barri del Raval de Barcelona.

En la campanya hi han participat 25 voluntaris, 1.400 famílies solidàries i sis empreses; per dur-la a terme han calgut 80 hores de vehicles en ruta. Cal afegir que tot i que la crida anava adreçada a Barcelona s'hi han sumat les poblacions de Bellaterra, Sant just, Cornellà de Llobregat i Gavà amb veïns que han fet arribar també aliments.

L'objectiu de la campanya era recollir suficients aliments per ajudar 350 famílies (unes 1500 persones) amb pocs recursos que viuen al Raval de Barcelona. Són famílies que normalment reben l'ajuda d'Acció Social Montalegre. Segons els organitzadors, "el moment present està sent molt dur en moltes llars i especialment en barris com el Raval de Barcelona. No deixem que ningú es quedi enrere. Junts podem guanyar la COVID-19".

Entre divendres 17 d'abril i el dissabte 18 d'abril s'han fet 360 recollides en 29 codis postals diferents de Barcelona:

-32 Tones d'aliments i productes de neteja i higiene personal

-1 Tona de joguines

-200 Kg. de productes de parafarmàcia

-250 Mascaretes de tela (Handmade de 4 Cosidores)

Acció Social Montalegre

L'Acció Social Montalegre desenvolupa una àmplia iniciativa de solidaritat per millorar les condicions de vida de les persones del Raval (Barcelona), en la qual col·labora un nombrós equip de voluntariat. L'ajuda directa assistencial dona cobertura a les famílies amb l'entrega mensual d'aliments i productes d'higiene, tant a domicili com al nostre magatzem. També es procura una atenció a dones embarassades o amb nadons.

Hi ha visites periòdiques de voluntaris amb coneixements mèdics, que realitzen una important tasca de valoració de l'estat de salut dels col·lectius de més risc. Un grup de voluntaris amb experiència i coneixements del món empresarial i docent ofereixen tutories i orientacions per ajudar a la inserció laboral. Amb donacions d'aliments i joguines es fan els lots de Nadal i Reis que després són repartits a les famílies del Raval.

Al voltant de l’Església de Santa Maria de Montalegre, temple de l’antiga Casa de Caritat, confiada a l’Opus Dei l’any 1967, quatre entitats treballen coordinadament. L'Acció Social Montalegre està dedicada a l'atenció familiar primària. El Braval és un centre de suport socioeducatiu. El Terral es centra específicament al desenvolupament de la dona. La Fundació Raval Solidari cerca els recursos que calen.

Tots els projectes i activitats es porten a terme amb la generosa dedicació del voluntariat. Gent de tota edat, procedència social, opinió i creença posen la seva experiència i les seves aptituds al servei dels altres: adolescents, estudiants universitaris, mares de família, professionals i jubilats.