Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Arquebisbat de Tarragona) Com cada primer de gener, el proper dia 1 se celebra la Jornada Mundial de la Pau. El missatge del Papa Francesc per aquesta 51ena Jornada conté desitjos de pau per a totes les persones i les nacions. En aquest missatge, el pontífex recorda especialment, els qui més sofreixen l’absència de pau, "els més de 250 milions de migrants en el món, dels quals 22 milions i mig són refugiats". Molts d’elles estan disposats a suportar el cansament i el sofriment, a afrontar els filats i els murs que s’aixequen per allunyar-los de la seva destinació.

El papa Francesc també subratlla que "acollir l’altre exigeix un compromís concret, una cadena d’ajuda i de generositat, una atenció vigilant i comprensiva, la gestió responsable de situacions noves i complexes que, a vegades, s’afegeixen als nombrosos problemes ja existents, així com a uns recursos que sempre són limitats". "[...] En molts països de destinació s’ha difós àmpliament una retòrica que emfatitza els riscos per a la seguretat nacional o el cost de l’acolliment dels qui arriben, menyspreant així la dignitat humana que els ha de reconèixer a tots pel fet que són fills i filles de Déu. Els qui fomenten la por envers els migrants, en ocasions amb finalitats polítiques, en comptes de construir la pau sembren violència, discriminació racial i xenofòbia, que són font de gran preocupació per a tots aquells que es prenen seriosament la protecció de cada ésser humà».

Finalment, desitja de tot cor que aquest esperit d’acollida "animi el procés que, durant tot l’any 2018, portarà a la definició i aprovació per part de les Nacions Unides de dos pactes mundials: un, per a una migració segura, ordenada i regulada, i un altre, sobre refugiats. [...] Aquests pactes constituiran un marc de referència per a desenvolupar propostes polítiques i posar en pràctica mesures concretes.

Aquí podeu llegir el text complert del missatge del papa.