Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Migra Studium/CR) La Fundació Migra Studium i Iridia han presentat una queixa conjunta al Jutjat d’instrucció 30 de Barcelona on posen de manifest les condicions d’internament al CIE duran l’estiu. La impossibilitat d’obrir les finestres de les cel·les, la manca d’aigua potable als patis o la dificultat d’accès als lavabos són alguns dels motius que han provocat queixes per part dels interns i que queden recollits en l’escrit conjunt presentat per les dues entitats.

Les entitats denuncien que les condicions del centre, en un estiu que l’Agència Estatal de Meteorologia ja havia predit com a inusualment calorós, empitjoren les condicions de privació de llibertat dels interns, així com les condicions de treball dels funcionaris i dels visitants – familiars o voluntaris – que hi ingressen.

En condicions similars es trobava el CIE de Sangonera, a Múrcia, que recentment ha estat clausurat per decisió judicial al trobar-se mancat de sistemes de refrigeració i impossibilitat d’obrir les finestres, que es troben soldades.