Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Enllaços relacionats

(MEV) El Museu Episcopal de Vic (MEV) se suma un any més al Dia Internacional dels Museus (DIM). Enguany però, a causa de les circumstàncies, la celebració serà virtual. Els dies 16, 17 i 18 de maig, el museu ofereix activitats en línia adreçades a tots els públics com una visita en vídeo a l’exposició «Nord & Sud», una visita virtual a les sales del MEV, concursos de preguntes amb premis, activitats familiars... L’etiqueta d’aquesta edició del DIM és #TornaremAlsMuseus. En aquesta línia, el MEV ha anunciat que l’exposició “Nord&Sud. Art Medieval de Noruega i Catalunya. 1100-1350” es prorroga fins al 15 de setembre. La previsió és que l’equipament, tancat a causa de la Covid-19, pugui reobrir pròximament les seves portes.

Entre les activitats proposades destaca una visita a l’exposició “Nord & Sud” que guiarà la conservadora, Judit Verdaguer. Aquesta permetrà emmarcar la mostra i conèixer el frontal de Sant Olaf de Trondheim (Noruega), una de les joies d’aquesta mostra temporal que es va inaugurar al 15 de febrer i que es va haver d’aturar a causa de l’actual pandèmia. La visita es podrà veure a partir del 16 de maig al canal de Youtube Patrimoni.gencat dins de la iniciativa “Finestres obertes”.

El diumenge 17 de maig a les 5 de la tarda es farà un tour virtual per les peces més emblemàtiques de l’art medieval. Marc Sureda, conservador del MEV, guiarà aquesta passejada virtual d’uns 30 minuts per conèixer algunes de les joies de la col·lecció d’art romànic i gòtic. La visita es podrà seguir des del canal de Youtube Patrimoni.gencat i, posteriorment, es podrà recuperar al canal de Youtube del museu.

Virtual però amb participació des de casa

El que no pot faltar en la celebració del Dia Internacional dels Museus d’enguany són els reptes virals a les xarxes socials. El MEV també vol celebrar el DIM convidant a la participació. Per això s’oferirà una edició especial del #QuizdelMev. Aquest joc de preguntes s’ofereix els caps de setmana al canal d’Instagram del museu. En l’edició especial del DIM que es farà el 16, 17 i 18 de maig hi haurà un plus afegit: un sorteig de premis entre aquells que encertin més preguntes.

Seguint els exitosos i enginyosos reptes d’art que han emplenat la xarxa durant el confinament, el museu proposa el #DIMchallenge, un repte que consisteix en la recreació personal i única d’una de les obres d’art del museu. Les propostes es poden publicar a les xarxes del MEV i l’autor de l’obra amb més acceptació s’endurà un catàleg de l’exposició “Nord & Sud”.

Altres propostes que s’oferiran són càpsules de vídeo de la tradicional “Nits de Museus” que aquest any s’ha hagut de posposar, activitats familiars en línia com una centrada en els bestiaris medievals o conèixer jocs de taula d’aquest període històric. Totes les propostes es poden trobar a la web www.museuepiscopalvic.com.

L’exposició “Nord & Sud” es prorroga fins al 15 setembre

El MEV està treballant per poder reobrir pròximament les seves portes. Un cop es reprengui l’activitat es podrà continuar gaudint de l’exposició “Nord & Sud. Art Medieval de Catalunya i Noruega, 1100-1350” fins al 15 de setembre. La mostra s’allargarà uns quatre mesos més, després de l’intens treball de la direcció del MEV i la generositat dels museus prestadors escandinaus i catalans. "Nord&Sud",  que va quedar clausurada de forma prematura a causa de la pandèmia del Covid19, reobrirà quan sigui possible les seves portes perquè els visitants tinguin l'ocasió de poder gaudir d'aquesta exposició internacional única.