Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Arquebisbat de Tarragona) El diumenge dia 16 de juny, solemnitat de la Santíssima Trinitat, es van cloure les Festes Decennals a Alcover amb el retorn de la imatge de la Mare de Déu del Remei a la seva Ermita. Aquestes festes iniciades el passat diumenge dia 9 de juny s’han escaigut en el 30è aniversari de la coronació d’aquesta Santa imatge que ha comptat amb la veneració i homenatge de moltes entitats de la vila i dels pobles que li tenen especial devoció com són El Rourell, La Masó i El Milà.

Més de cinc-centes persones procedents de tot l’arxiprestat, coincidint amb la trobada de cristians de l’Alt Camp, van voler participar en la celebració de cloenda que es va iniciar a l’església parroquial de l’Assumpció d’Alcover amb l’eucaristia solemne presidida per l'arquebisbe i concelebrada pels preveres de la parròquia i l’arxiprestat. També hi va assistir els nous membres del consistori alcoverenc.

Joan Planellas va centrar part de l’homilia en la figura de Maria, la Mare de Déu. «Ella va viure plenament en el seu cor l’amor de Déu. Una vida de neguits i esperances com la vida de tots nosaltres, però Maria va ser capaç de viure tot això amb un amor fecund, amb aquella pau i serenor provinents de la seva fe fecunda i posant tota la seva confiança amb Déu», va dir. «Com diuen els vostres mossens, en el programa que anuncia les celebracions, Maria és Mare de Déu del Remei perquè al costat d’ella podem trobar la salvació que és Crist. (…) L’imaginem sempre amb la joia de l’evangeli, que es a vegades es pot viure fins i tot enmig del dolor i de les dificultats. L’imaginem alegre i generosa, al costat de tothom qui necessités el seu ajut».

En acabar la celebració, i després del ball de Cercolets escenificat davant l’església, va ser portada en processó per l’Agrupació de Sant Antoni i acompanyada per la Banda Verge del Remei, fins l’Ermita de la Mare de Déu del Remei on va ser entronitzada en el marc d’un ambient festiu i de gran devoció al mateix temps fins les properes Festes Decennals que s’escauran l’any 2029.