Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Fundació Verge Blanca) Un total de 461 infants i joves en situació de risc social, d’entre 4 i 17 anys, han participat aquest estiu al programa 'Vacances per Créixer de la Fundació Verge Blanca.

La Fundació Verge Blanca porta a terme activitats de lleure educatiu durant l'estiu perquè infants en situació de risc social tinguin el dret de gaudir d'un temps de lleure de qualitat i econòmicament accessible i on puguin ser acompanyats en el seu creixement lluny de les situacions en què es veuen immerses les persones que els envolten.

Aquest any s'han portat a terme cinc casals: CEP Episcopal; Escola Balàfia; Escola Sant Josep de Calassanç; Acadèmia Mariana-casal per a Joves i Colònies a la casa Montsant de Vilaller. Entre els objectius dels casals destaquen garantir la justícia i l'equitat i fomentar la cohesió social. En aquest sentit el programa 'Vacances per créixer' pretén potenciar l'educació en valors i l'autonomia personal així com ser un espai d'aprenentatge de capacitats i habilitats personals i social.

El Bisbe de Lleida, Salvador Giménez, ha destacat avui a la presentació del balanç del programa 'Vacances per créixer' la tasca de la Fundació Verge Blanca. En aquesta línia, ha dit que que 'Vacances per créixer' "és una eina molt interessant per a famílies que necessiten estar acompanyades a l'estiu".

Per la seva banda, el president de la Fundació Verge Blanca, Joan Ramon Saura, ha resaltat que "el temps lliure és l'espai on s'adquireixen els hàbits que permeten que la persona sigui lliure". A més, hi ha destacat que "és en aquest temps lliure on es posen de manifest les diferències socials, per això intentem utilitzar-lo com un espai de cohesió social".

A la iniciativa han participat 38 monitors i 10 monitors en pràctiques. Tots són pertanyents al Moviment de Centre d'Esplai Cristians de la Fundació Verge Blanca. Monitors i monitores amb formació que durant l'any participen voluntàriament en els seus centres d'esplai organitzant activitats i conduint grups. Són joves voluntaris compromesos i amb una clara vocació de servei.

La Fundació Verge Blanca ha comptat amb el finançament de diverses insttucions com la Fundació Educo, la Diputació de Lleida, l'Ajuntament de Lleida, la Generalitat de Catalunya, el Banc d'Aliments de Lleida, Save The Children, Caixa Proinfancia, la Fundació Probitas, així com donatius particulars.