Vés al contingut
Catalunya Religió
urgell-cinema-01
Fotografia: Bisbat d'Urgell.

Bisbat Urgell L'onzena Setmana de Cinema Espiritual d'Andorra, celebrada del 7 a l'11 de novembre, ha comptat amb la participació de 3.068 persones. Entre aquestes, la gran majoria han estat infants i joves, però la Setmana de Cinema Espiritual també està oberta al públic adult. Una proposta audiovisual que organitza la Delegació d'Ensenyament del bisbat d'Urgell.

Les projeccions s’han fet als cinemes del centre comercial Illa Carlemany del Principat d’Andorra en horari escolar matinal, a excepció de la pel·lícula per al públic adult Cerca de ti que s'ha projectat el dijous dia 10 de novembre a les 20:30 hores.

Per a l'edició d'enguany s'han triat quatre pel·lícules per oferir diferents aspectes i arribar a diferents destinataris. "Són pel·lícules de gran qualitat i de molt bona crítica en el moment de la seva estrena en aquest darrer temps", explica Pepe Chisvert que és delegat d'Ensenyament del bisbat d'Urgell.

Així, els alumnes de 3r cicle de primària han vist Los Rodríguez y el más allá; els alumnes de 1r cicle de secundària han vist Mi hermano persigue dinosaurios; alumnes de 2n cicle de secundària i batxillerat Arde Notre Dame; i Cerca de ti per a la franja de gent adulta.

El cicle, segons Chisvert, vol explicar que "més enllà del cinema religiós, la imatge audiovisual i el cinema s’obre a la dimensió transcendent de l’antropologia". Mentre que el cinema religiós inclou aquelles pel·lícules que tracten de personatges, temes, relats o institucions directament religioses; el cinema espiritual "aprofundeix en l’expressió de la preocupació religiosa, filosòfica, estètica i social des d’una perspectiva humanista que permet reconèixer d’una forma, explícita o implícita, en el misteri de l’ésser humà el misteri de Déu".

Una activitat educativa amb valors oberta a tothom

Aquest repte, que va començar fa deu anys, acull cada vegada més infants i joves. "El cinema amb valors té vocació de ser una porta a un temps de reflexió i redescobriment pels infants i adolescents", diu Chisvert.

L'activitat va dirigida a tots els alumnes de 5è i 6è curs de primera ensenyança o primària i als alumnes de secundària i batxillerat, no només els inscrits a l’assignatura de religió. "Volem que sigui una activitat d’educació amb valors oberta a tothom", assegura.

El delegat d'ensenyament del bisbat d'Urgell també remarca la implicació dels mestres i professors de religió dels diferents sistemes educatius del Principat d'Andorra. "Té una especial importància la difusió de la iniciativa en els claustres", diu. Amb l'editorial Edebé editem el material educatiu en format paper i en format digital amb el qual es treballa amb els infants i joves abans i després de veure la pel·lícula.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.