Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Arquebisbat de Barcelona) El Museu Diocesà de Barcelona ha desenvolupat una activitat escolar, a partir de l’exposició ‘El que no es dona es perd’, sobre Isabel Solà, per apropar la missionera de Jesús Maria als alumnes de les escoles.  

Més de 1.600 joves han pogut assistir a aquest taller educatiu que distingeix tres vessants al voltant de la figura de Solà. D’una banda, l’espiritual que té lloc a la Cripta de Santa Eulàlia, a la Catedral de Barcelona. En segon lloc, la social i humanitària i, d’altra banda, la de coneixença, a partir de la mostra fotogràfica de la Isabel Solà, exposada al Museu. Interioritat, Debat, reflexió i treball en equip. Factors claus que van envoltar a la religiosa en el seu camí per Haiti i que ara s'intenten plasmar als alumnes amb aquesta activitat.

Tres tallers, tres sentits

Tal com explica la conservadora del Museu Diocesà, Blanca Montobbio, amb aquesta activitat es vol "reviure el cor de l’Isa Solà, a partir del seu record què continua viu". Per això, a la cripta, els joves obren el cor amb una dinàmica interior, en la qual es descobreix la missionera comparant-la amb Santa Eulàlia. "Dues dones barcelonines que van lluitar per la seva fe, amb convicció fins a la mort", exposa la conservadora.  

En segon lloc, en un exercici de debat i treball en equip, els joves fan una relació de la taca social d’Isa Solà amb el missatge de l’evangeli i amb els seus escrits. Un taller on es coneix la Fundació Juntos Mejor que treballa pel projecte Haití que va crear la religiosa.

Finalment, a l’exposició fotogràfica, els nois i noies descobreixen la mirada de la missionera de Jesús Maria a través del seu enfoc. Una part on a més de conèixer, allò que va commoure Isabel Solà d’Haití, es fa un exercici interior escollint una paraula que defineix alguna de les imatges exposades. Aquesta part es complementa amb l’experiència amb un visionat on apareixen imatges i declaracions de la religiosa. "Un testimoni que ha permès als joves conèixer de més a prop la missionera", expliquen des de l'arquebisbat de Barcelona.

L'exposició es va inaugurar el setembre coincidint amb el cinquè aniversari de la seva mort i estarà en actiu fins a finals de novembre.