Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR/Justícia i Pau) Quatre entitats s’aplegaran per “reivindicar la inesgotable tasca de l’Arcadi realitzada en favor dels drets humans i la pau”. Home de profundes conviccions cristianes, Arcadi Oliveres va treballar incansablement en defensa dels drets humans. Set mesos després de la seva mort, Justícia i Pau, el Centre Delàs, Fundipau i Unipau en fan un memorial públic. L’acte tindrà lloc dimecres 10 de novembre a dos quarts de set de la tarda a l’espai de l’antiga fàbrica Fabra i Coats de Barcelona.

El Memorial Arcadi Oliveres del 10 de novembre serà una convocatòria oberta perquè hi participin totes aquelles persones que coneixent-lo o sense conèixer-lo se l’estimaven i l’admiraven. Per a fer-ho, cal inscriure’s en aquest formulari. Un memorial amb parlaments, moments musicals, una taula rodona i un principi fonamental que Oliveres va saber viure i transmetre: “No hem de perdre mai l’esperança”.

Arcadi Oliveres va ser president de Justícia i Pau entre 2010 i 2014 i que va estar vinculat a diverses entitats que promouen el desarmament i la cultura de pau. La Generalitat de Catalunya va concedir la Medalla d’Or a Arcadi Oliveres el mes de setembre per “honorar un dels referents socials més estimats de la Catalunya contemporània”. Un reconeixement a “la seva destacada trajectòria cívica, acadèmica i social”.

Oliveres va ser un referent moral indiscutible i una de les persones més implicades en la promoció per la pau, la justícia social i els drets humans. Tothom el recorda com una persona bondadosa, senzilla, amb un gran cor, que ha sabut transmetre el seu missatge amb coherència. La seva incansable implicació en campanyes cíviques, centenars de xerrades, intervencions en mitjans, col·laboracions durant dècades, han deixat una empremta molt profunda en la societat, tant en adults com en joves. Poques persones com ell poden assegurar haver despertat la consciència política de tanta gent, amb les seves classes a la facultat i les seves xerrades allà on el reclamessin.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.