Vés al contingut
Catalunya Religió dc. 3/08/2022
myanmar

Maristes | Marist Learning Center és el nou centre d'aprenentatge i acollida que han posat en marxa els Maristes a prop de Bangkok, la capital de Tailàndia. Al projecte, s'hi ha sumat l'ONG vinculada als maristes de Catalunya, Solidaritat, Educació i Desenvolupament (SED), amb la intenció que al proper curs hi puguin col·laborar des d'aquí. 

A Marist Learning Center, inicialment, es va preveure oferir educació i un àpat a una seixantena d'infants desplaçats de Myanmar. La situació, però és molt més greu del que pensaven els germans maristes i, en poc temps, el projecte "ha escalat en mida", expliquen. En aquest sentit, el germà marista català Isma Valls s'ha reunit amb l'equip de SED Catalunya amb l'objectiu d'explicar el projecte per tal de poder treballar plegats per garantir el treball inicial.

Les ètnies minoritaries han marxat del país 

La situació de Myanmar és molt crítica. Durant més de cent anys va ser una colònia britànica, va ser ocupada pels japonesos durant la II Guerra Mundial i represa pel Regne Unit. El 1948 va ser-ne proclamada la independència i més tard s’hi va formar un govern comunista. Des d’aquell any, els militars han governat i tingut diferents quotes de poder, dificultant la democràcia i invalidant eleccions en diferents moments, impedint en diverses ocasions que la líder local i premi Nobel de la Pau, Aung San Suu Kyi, accedeixi a encapçalar el govern.

El febrer de 2021 la Junta Militar va donar un nou cop d’estat i va detenir diversos líders polítics i imposar una nova normalitat. Desenes de milers de persones, moltes d’elles membres de minories ètniques, han marxat del país.

Tailàndia és un país on els drets dels infants són sistemàticament vulnerats. La presència d’infants migrats en situació irregular en aquest país suposa un risc greu de patir violències policials i sexuals, a més de la impossibilitat de formar part dels sistemes de salut i educació, i de viure en habitatges improvisats. Per això "és imprescindible afavorir els processos educatius i l’enfortiment d’una comunitat de referència que garanteixi major seguretat en tots els sentits a aquests infants i les seves famílies", expliquen des dels maristes.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.