Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Maristes) Una trentena de nens del col·legi Maristes La Immaculada de Barcelona han participat en un estudi pioner per monitoritzar l'evolució de malalties neuromusculars cròniques. Es tracta del projecte 6MWt+, coordinat pel centre tecnològic Eurecat, que pretén ajudar a controlar l'evolució de malalties neuromusculars, especialment la Distròfia Muscular de Duchenne, una de les distròfies musculars més diagnosticades en la infància i que es desenvolupa en nens (les persones del gènere femení poden ser portadores però rarament desenvolupen la patologia).

Els alumnes de Maristes, de 3r, 6è i 2n d'ESO, han participat en unes proves com a grup control, que van començar a principis d'any i que s'han anat repetint per estudiar-ne l'evolució. Aquestes proves, coordinades pel Departament de Rehabilitació de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona i autoritzades per l’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris, requerien d'infants sans perquè realitzessin diferents tests de mobilitat aplicant una sèrie de sensors biomecànics no invasius. Els resultats aportaran més informació als professionals per monitoritzar l'evolució d'aquestes malalties, fet que podria suposar la millora dels tractaments i dels fàrmacs.

A més d'Eurecat com a coordinador i soci tecnològic, en el projecte hi participen l'Hospital Sant Joan de Déu i el Centre Neuromuscular de Copenhagen, l’Associació de famílies afectades per la malaltia Duchenne Parent Project España, l’empresa Genesis Biomed i la Universitat de Barcelona. El projecte està cofinançat per l'EIT Health i la Comunitat Europea dins del programa “Innovation by ideas”.