Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Fundació Champagnat-Maristes Catalunya) Davant de la sentència que aquest dilluns al matí ha fet pública el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en relació amb el cas Benítez, posem en el vostre coneixement que:

Reiterem el nostre respecte per la justícia. Aquesta era una sentència esperada i necessària, que té en compte les victimes i que valorem de manera positiva tenint en compte que la institució marista va ser la primera a denunciar Joaquín Benítez el 2011, molt abans que qualsevol altre denunciant.

Des del primer moment, hem estat els primers interessats en el fet que la justícia pugui actuar i recordem que ja vam demanar el 2016 al Congrés dels Diputats la no prescripció dels delictes relacionats amb l'abús sexual a menors.

La institució marista reitera que hem afrontat els fets, hem demanat perdó en tots els casos, i hem posat tots els mitjans necessaris per tal que això no torni a passar. Recordem que l'any 2016 el Consorci d'Educació ja va determinar en un expedient informatiu que els Maristes havien actuat correctament en la gestió del cas Benítez.

Des del 2011 els Maristes hem fet molts passos per avançar en matèria de protecció a la infància, formant i preparant tots els nostres professionals, però també empoderant les famílies i els nostres alumnes per ser capaços de prevenir i detectar qualsevol abús i per actuar de manera immediata.

Tenim la convicció que avui les escoles i els centres maristes són segurs fins al punt que hem iniciat el procés de certificació en matèria de protecció a la infància dels nostres centres per part d’una de les organitzacions més prestigioses a nivell internacional.

Des de fa tres anys disposem d’una comissió de professionals independents per tractar aquells casos prescrits, però es necessari que les persones afectades denunciïn i no es quedin només en comentaris als mitjans. És important que puguin rebre l’atenció i l’acompanyament adequats.