Vés al contingut
Catalunya Religió dt. 27/09/2022
ekumene-maristes

Maristes El Centre Social Domingo Solà, un centre d'acollida i aprenentatge per a persones migrades a Barcelona, serà dirigit i coordinat pels maristes. Aquest canvi és fruit d'un nou conveni entre els maristes i Ekumene, moviment de seglars que funda aquest centre d'acollida, que conclou que la congregació n'assumirà la gestió de la direcció i la coordinació. Helena Bové ha estat nomenada directora del Centre i Marc Vidal en serà el coordinador. 

"Comencem una nova oportunitat d'integrar Ekumene dins la xarxa d'obres socials que els maristes tenim al Gòtic i al Raval de Barcelona", expressa Florenci Bové, membre del Patronat de Fundació Champagnat-Fundació Anna Ravell-Fundació Esco i voluntari a Ekumene. Una tasca que assegura que es farà mantenint "molt viu" l'esperit d'Ekumene: "Que el centre sigui casa de tots, promocionant l'acolliment dels qui truquen a la porta i l'estima dels menys afavorits".

Amb aquest canvi també s'ha escollit nova junta. Toni López i Montse Campos com a representants d'Ekumene i Florenci Bové i Raúl García, com a representants dels germans maristes. 

Des del 2019, els maristes col·laboren en la gestió del centre d'Ekumene

Ekumene va obrir el centre Domingo Solà a Barcelona al carrer del Carme l'any 1982; uns anys després es va traslladar al carrer de l’Aurora número 10, on està situat actualment. Durant tots aquests anys, centenars de voluntaris han fet possible aquesta realitat acollint milers de persones recentment migrades dels seus països. Un bon grup de germans maristes han estat vinculats al centre des de la seva creació fent-hi de voluntaris.

El juliol de 2019 se signa un contracte amb els Maristes amb el compromís de gestionar el centre entre ambdues entitats mitjançant una junta de quatre membres: dos representants d'Ekumene i dos dels maristes. La presidència de la junta en aquests tres anys ha estat exercida per Ekumene.

Durant aquest últim curs, i malgrat les restriccions per la pandèmia, una vintena de voluntaris han atès 398 persones adultes de 24 nacionalitats diferents.

Ara, continuarà el conveni entre Ekumene i maristes, però els maristes n'assumeixen la gestió de la direcció i la coordinació del centre.

Domingo Solà, nascut a Ulldecona l'any 1912, va iniciar després de la guerra espanyola un moviment de seglars consagrats a Déu pel baptisme amb la finalitat d'acollir els menys afavorits i de promoure la justícia. El sey moviment el va batejar amb el nom d'Ekumene, que vol dir "casa fraterna, casa de tots". Ell va entendre que evangelitzar era tasca dels seglars, però associats en grup.

Territori
Institucions
Tags

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.