Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Lleida) El diumenge 6 d'octubre tindrà lloc el Certamen Marià, aquest any en honor de la Mare de Déu de la Cabeza copatrona de Vila-sana. La mantenidora d'aquest any serà la periodista lleidatana, Mari Pau Huguet. Enguany el concert posterior, anirà a càrrec de la Coral L'Estel del Cercle de Belles Arts de Lleida i l'acompanyament musical el farà Miquel Gracia.

En la categoria de poesia la Flor Natural ha estat per Manuel Laespada Vizcaíno d'Albacete. També en la categoria de poesia han estat premiats Rodrigo Larios Navarro de Lleida i Vanessa Baena Ècija, de Còrdova.

El primer premi de la categoria escolar en la modalitat treballs que parlin de ‘Quan veig bullyin, que sento? ha estat per Laura Adsar de Balaguer, el segon per Maria Teresa Fraile Alonso, del col·legi Episcopal i el tercer per Elena Aventín, també del col·legi Episcopal.

També en la categoria escolar en la modalitat 'Com ens sentirem si fem per viure amb pau' el primer premi ha estat per Alba Peralta, el segon per Nora Botán i el tercer per Marc González, els tres del col·legi Episcopal.

En la categoria de treballs audiovisuals el guardó ha estat per Francisco Javier Salinas.

El discurs de la mantenidora i l’entrega de premis del Certamen Marià tindran lloc aquest diumenge 6 d’octubre a les sis de la tarda. Tots els actes se celebraran a l’Oratori o al Paranimf de l’Acadèmia, tret de la missa del diumenge a la Catedral.

La Pontifícia i Reial Acadèmia Bibliogràfico-Mariana de Lleida va ser fundada el 12 d’octubre de 1862. La imatge que presideix el seu oratori, coneguda com a Verge Blanca de l’Acadèmia, és la Patrona de la ciutat de Lleida per petició popular des de l’any 1946. La finalitat de l’Acadèmia és honorar la Mare de Déu aprofundint, promovent i estenent la devoció, la veneració i l’amor, vers ella. Des de la seva fundació es celebren aquests Jocs Florals coneguts com Certamen Marià, adreçats a honorar la Mare de Déu des d’una advocació diferent cada any, la qual és convidada a participar-hi.