Vés al contingut
Catalunya Religió dt. 2/02/2021

(Moviment dels Focolars) Una presidenta de la terra de Jesús Nascuda a Haifa (Terra Santa) l’any 1962, és la tercera presidenta del Moviment dels Focolars, després Chiara Lubich i Maria Voce. L'elecció de Margaret Karram ha tingut lloc el 31 de gener per majoria de més de dos terços per part dels membres de l'Assemblea General que s'està celebrant en línia des del diumenge 24 de gener. El seu nomenament s'ha efectuat aquest dimarts després de la confirmació del Dicasteri per als Laics, la Família i la Vida, tal i com indiquen els Estatuts dels Focolars. En el document s’expressa el desig que la nova presidenta pugui fer la seva tasca "amb fidelitat, esperit de servei i sentit eclesial, pel bé dels membres de l'Obra de María i de l'Església universal".

Al moment de ser confirmat el seu nomenament, ha adreçat les seves primeres paraules als membres del Moviment dels Focolars. La nova presidenta -segons els Estatuts ha de ser sempre una dona- ha estat escollida per als propers sis anys. La Margaret Karram té 58 anys. Va néixer a Haifa i és llicenciada en hebraisme per la Universitat Hebraica de Los Angeles. Són diversos els encàrrecs de responsabilitat que ha portat endavant en el Moviment dels Focolars a Los Angeles i Jerusalem. També ha col·laborat en diferents comissions i organitzacions per a la promoció del diàleg entre les tres religions monoteistes, com ara la Comissió Episcopal per al Diàleg Interreligiós, l'Assemblea dels Catòlics Ordinaris de Terra Santa i en l'organització del Consell Coordinador Interreligiós a Israel.

Des 2014 està al Centre Internacional dels Focolars com a consellera per a Itàlia i Albània i com a corresponsable per al diàleg entre moviments eclesials i noves comunitats catòliques. Parla àrab, hebreu, italià i anglès. L’any 2013 va rebre el Premi Mont Sió per a la reconciliació al costat de la investigadora hebrea Yisca Harani, pel treball en el desenvolupament del diàleg entre cultures i religions diferents. En 2016 va rebre el Premi Internacional Santa Rita per haver afavorit el diàleg entre cristians, hebreus, musulmans, israelians i palestins, partint com a base de la vida quotidiana viscuda. 

Seguint el mateix procediment d'aquests dies per al nomenament de la nova presidenta, també ha estat confirmat pel Dicasteri per als Laics, la Família i la Vida, el nomenament de Jesús Morán Cepedano com a Copresident del Moviment dels Focolars. Nascut a Navalperales de Pinedes (Àvila) va passar la seva infància i joventut a Cercedilla (Madrid). Ha viscut també a Xile, Mèxic i Itàlia. Parla italià, francès, anglès i portuguès, a més de castellà. És llicenciat en filosofia per la Universitat Autònoma de Madrid, llicenciat en Teologia Dogmàtica per la Universitat Catòlica de Santiago de Xile i doctor en Teologia per la Universitat Pontifícia Lateranense.

Des de 1996 i fins a 2004 va ser delegat dels Focolars per a Xile i Bolívia, on va ser ordenat sacerdot el 21 de desembre de 2002. De 2004 a 2008 va desenvolupar el seu servei als Focolars com a corresponsable a Mèxic i Cuba. A l'Assemblea General de 2008 va ser elegit membre de Consell General, acceptant l'encàrrec de responsable internacional de les activitats culturals del Moviment dels Focolars. I en la de 2014 va ser elegit copresident. Tal i com demanen els Estatuts, és focolarí i sacerdot, i entre les seves principals funcions hi ha la de "col·laborar amb la presidenta en el govern de l'Obra". És responsable dels sacerdots que s'adhereixen als Focolars i té cura que la vida interna i les activitats de el Moviment siguin conformes a la fe i la moral de l'Església.

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.