Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Lleida) La doctora en Bíblia, Mar Pérez, va impartir el passat 26 de gener la conferència 'Presentació de l'Evangeli de Marc' dintre dels actes de la V Setmana de la Bíblia que se celebra aquesta setmana.

Pérez va animar als assistents a llegir l'Evangeli de Marc. Va destacar que "és fantàstic tenir la història de Jesús de Natzaret des de quatre òptiques diferents perquè així podem conèixer millor qui és". Va explicar que el relat de Marc és el més antic i el més proper a Jesús de Natzaret. "Marc és el primer a identificar Jesús amb la paraula Evangeli", va afegir.

"No sabem on es va escriure, però els experts creuen que va ser a la zona de Síria", va explicar.

"La comunitat on es va escriure aquest Evangeli estava patint persecució, estava desaminada i tenia esperit de derrota. Per això hi havia desercions que explicarien, en part, la radicalitat d'aquest primer evangeli", va explicar.

Mar Pérez va destacar que l'Evangeli comença amb el primer capítol que deixa clar que Jesús és el Fill de Déu.

"Jesús a l'Evangeli de Marc no parla obertament de la seva identitat, sinó els que l'envolten han d'anar descobrint qui és". Aquests, però, no acaben d'entendre la Glòria de Déu i esperen un Messies que els alliberi del poder de Roma". Això es veu a la paràbola del sembrador, va destacar Pérez.

"La incomprensió dels deixebles inunda tota la narració marcana", va explicar. Però Jesús els hi explica el que ha de passar, "la seva paciència i la seva estima és constant". "Jesús deixa que les experiències de crisi els facin créixer perquè només en allò que no controlem podem aprendre qui és Déu".

"Marc no pretenia desacreditar l'entorn de Jesús, volia mostrar realment com eren, i per tant afirma que la fe els hi va ser regalada després de Pasqua perquè de mèrits n'hi havien fet pocs".

"Jesús demana als seus deixebles que els miracles es mantinguin en secret com si els miracles no ens poguessin ajudar a entendre qui és Jesús". "Jesús resulta un perill per les autoritats i per això des del principi de l'Evangeli es parla dels fariseus que el volen matar".

"L'Evangeli de Marc porta el lector cap al coneixement de qui és Jesús, però ho fa a poc a poc amb molts alts i baixos". "Us convido a llegir el text pausadament a poc a poc", va dir per cloure.