Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Afers Religiosos) El primer període d'actualització del Mapa religiós de Catalunya conclou que a Catalunya actualment hi ha 7.436 centres de culte, 5.956 de l'Església catòlica i 1.480 vinculats a altres confessions religioses. 

El Mapa religiós de Catalunya és un projecte impulsat i finançat per la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya que té per objectiu identificar i conèixer en profunditat les comunitats religioses i els llocs de culte de totes les confessions presents a Catalunya. Es tracta d’una eina clau per garantir una bona atenció a les entitats religioses de Catalunya i treballar per l’exercici dels drets de llibertat religiosa.

L’agost del 2021 es va signar el contracte entre la Fundació Pere Tarrés i el Departament de Justícia per a una nova actualització de la informació relativa a les minories religioses, que es completarà el 30 de juny del 2024. El 31 de desembre va finalitzar el primer període d’actualització de les minories religioses. Durant aquest període s’ha actualitzat la informació relativa als centres o entitats religiosos establerts a les comarques de l’Alt Empordà, el Baix Empordà, la Cerdanya, la Garrotxa, el Gironès, Osona, el Pla de l’Estany, el Ripollès i la Selva. També s’ha actualitzat la informació relativa a 34 organitzacions religioses i s’han detectat 50 possibles noves entitats.

El projecte del Mapa religiós de Catalunya es va iniciar l'any 2001 amb l'objectiu de conèixer amb profunditat les comunitats religioses i els llocs de culte de totes les confessions presents a Catalunya. L’última actualització que es va publicar recollia les xifres en l’àmbit comarcal sobre els llocs on es feia culte habitualment, amb dades de 2019. L'estudi comptabilitzava un total de 8.165 centres arreu del territori català, corresponents a 13 confessions religioses.