Vés al contingut
2 Catalunya Religió dc. 10/02/2021

(CR) Seguint la crida de la darrera encíclica del papa Francesc, Fratelli tutti, Mans Unides planteja una nova campanya per tal  “d’encaminar al bé comú des de la solidaritat”. Una campanya que comptarà amb la solidaritat de les col·lectes parroquials d’aquest diumenge, 14 de febrer.

La campanya, introduïda per la presidenta delegada de Mans Unides Barcelona, Mireia Angerri, té per objectiu sensibilitzar la societat en la lluita contra la pobresa, la fam i la desigualtat i “sobretot en les causes que les produeixen i les estructures injustes que les perpetuen”. Per l’ONGD catòlica, l’actual pandèmia ha fet “més evidents unes desigualtats que ja existien prèviament”, i proposen, seguint el mandat de Francesc, “globalitzar la solidaritat”.

 

Segons dades públiques recollides per Mans Unides, més de 2.000 milions de persones no disposen d’alimentació suficient, 3.000 milions viuen sota el llindar de la pobresa i sense aigua potable corrent i fins a 6.000 milions de persones que no disposen de la cobertura sanitària necessària.

Mans Unides treballa en col·laboració amb diverses entitats i associacions locals. Una d’elles és el Projecte Fratelli, al Líban. Aquesta iniciativa dels germans Maristes i de La Salle, acull i dona atenció psicosocial a infants i joves refugiats siris al Líban. El país, immers en una profunda crisi social i econòmica, a més de la sanitària, acull actualment fins a 1,5 milions de refugiats. Pel germà marista Miquel Cubeles, soci de Mans Unides i part del Projecte Fratelli, molts d’aquest refugiats no disposen de drets bàsics com l’habitatge o l’educació.

Temàtica

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.