Vés al contingut
Catalunya Religió

(Salesians) Aquest dilluns 23 de gener, a Barcelona, es van donar a conèixer les obres guanyadores de la XXVII edició del Premi edebé. Maite Carranza (Barcelona, 1958), amb la novel·la Safari, i Elia Barceló (Alacant, 1957), amb la novel·la, L'efecte Frankenstein, són les guanyadores d'aquesta edició.

Dues històries que curiosament es connecten des d'un passat literari fins als nostres dies, per dialogar sobre la igualtat de gènere, la llibertat femenina i l'empatia, incitant-nos a reflexionar sobre la desigualtat, la diferència i la indiferència.

A través de l'humor absurd, Maite Carranza, escriptora i antropòloga, ret homenatge a un dels seus herois d'infància, "Tarzán dels micos", al mateix temps que ens convida a aprendre dels nostres intel·ligents avantpassats, els primats, per tornar-nos més humans, més justos i més humils. Safari ens mostra com en l'actualitat segueixen existint barreres que fer fallida, i el lector no podrà evitar unir-se a les ganes de parlar de Dani, que és mut, quan toca reivindicar una injustícia.

Amb L'efecte Frankenstein, Elia Barceló, la "gran dama de la novel·la negra", no només homenatja l'obra Frankenstein, sinó que ens introdueix en el context social i intel·lectual del segle XVIII on la presència de la dona era escassa o inexistent. El lector es converteix en Nora, una estudiant de medicina del segle XXI, que haurà de cohabitar amb aquesta societat i afrontar els xocs culturals i dilemes morals de l'època.

Amb una dotació econòmica total de 55.000 euros (30.000 € per a l'obra juvenil i 25.000 € per a l'obra infantil) sortiran publicades el mes de març.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.