Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Salesians) L'últim dia de la primera sessió del Capítol de la  Inspectoria Maria Auxiliadora dels Salesians s'ha caracteritzat pel seu enfocament sobre el present i futur de la nostra inspectoria. Acabats els informes que caldrà enviar al Capítol General 28, tocava dirigir la mirada vers els assumptes “domèstics”, però no per això menys importants.

Al matí, la intervenció estrella ha anat a càrrec del pare Inspector, Ángel Asurmendi, qui ha abordar l'esperat tema de la nova distribució de les comunitats. El seu parlament ha barrejat amb encert la precisió en les dades amb el convenciment i la implicació personal.

En el seu informe, Ángel Asurmendi ha convidat els germans a ser, abans de tot, fidels a Déu i al discerniment de la seva voluntat. Poc després ha afirmat: “Necessitem comunitats coherents, profètiques i sense nostàlgia del passat”. I també: “Això no és una retirada a les nostres casernes d'hivern: no podem viure aquest procés sense esperança”. 

Després de la pausa de mig matí, els grups han examinat l'informe preparat pel pare Inspector i han aportat les seves propostes per a enriquir el text. El Consell Inspectorial l'estudiarà abans de la segona sessió del Capítol. 

El propi paer Inspector ha respost a les qüestions plantejades en una intervenció amb el cor a la mà: “Si no es recrea la comunitat, les resolucions preses tindran un curt recorregut”, i també va assegurar: “És necessari recuperar la persona i el seu retorn a l'Esperit i a comunitats significatives”, citant al claretià Lluís Gonzalo Díez.

Abans d'acabar el matí, el pare Inspector ha donat gràcies als laics participants perquè la seva presència ha ajudat a alçar la mirada. Un fort aplaudiment ha rubricat les seves paraules.

La tarda s’ha dedicat a les votacions sobre el document jurídic per al Capítol General, però l'estrella que ha brillat amb llum pròpia ha estat l'elecció dels delegats que representaran la Inspectoria en el pròxim Capítol General. José Miguel Núñez, Fernando Miranda i Joan Valls han estat els escollits; els tres han acceptat el servei i l'assemblea ho ha rubricat amb un fort aplaudiment.

El pare Inspector ha posat el punt i final a aquesta primera sessió tot agraint als germans i als seglars participants la seva implicació i treball en el Capítol Inspectorial.

Durant la setmana de Pasqua ens tornarem a veure. També llavors necessitarem d’unes bones llums llargues.