Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Lleida) L’Auditori Enric Granados, va acollir el matí del diumenge 12 de gener, la Cloenda del Cicle de Nadal, en un acte organitzat per la l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, presidit pel nostre bisbe Salvador, amb altres autoritats i representacions.

El president de l’Agrupació Jordi Curcó, en la seva salutació inicial manifesta la seva satisfacció per la notable participació al Concurs de Pessebres i també per la qualitat artística, alhora que agraí a les entitats i institucions el seu suport per donar continuïtat a les activitats del Cicle de Nadal i al mateix Concurs de Pessebres. Fent esment a la carta Aaostòlica del papa Francesc dedicada al pessebre, Curcó digué que els pessebristes lleidatans treballen per evitar l’afebliment del pessebrismes a Lleida:“...i que aquesta entranyable tradició mai pugui caure en desús. La nostra missió és conservar, promoure i enaltir el Pessebre com a patrimoni cultural de tots i penyora de l’autèntic sentit cristià del Nadal.  Pessebre i pessebrisme, que a casa nostra és també expressió de cultura, art, religiositat popular i tradició secular”, va dir.

El bisbe Salvador, agraí públicament el treball de l’Agrupació per fer present el naixement de Jesús arreu de la ciutat i encoratjà a tothom a mantenir la tradició de fer el pessebre, com una expressió d’art al servei de la fe. Alhora, convidà tothom a mirar la imatge central del Pessebre, Jesús.

Per la seva banda la tinent d’alcalde Montse Pifarré digué que el govern de la Paeria: “entén les tradicions i els costum com un eix vertebrador de la societat”. També la regidora se sumà a les paraules del bisbe agraint l’esforç de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes per dur a terme un reeixit Cicle de Nadal.

Tot seguit s’iniciàel lliurament dels premis, accèssits i mencions honorifiques als 40 infants i joves de diversos centres escolars que han participat en el 55 Concurs Infantil i Juvenil de Pessebres i als 71 concursants inscrits en algun dels 8 grups, de la 85 edició del Concurs general, amb una total de 111 pessebres.

Per l’escenari de l’Auditori van anar passat els concursants premiats, com els del grup de parròquies i esglésies. Fra Genís, recollí el Primer Premi del pessebre dels franciscans, realitzat per Josep Figueras i Montserrat Lluna. El segon el va recollir el mestre pessebrista Albert Bertran, autor del pessebre de la parròquia de la Sagrada Família i el tercer el recollí Josep Molins, autor del pessebre de la parròquia de Sant Llorenç.

Cal destacar també el Premi General del Concurs, que se l’emportà Virgilio del Olmo, pel pessebre monumental que des de fa 26 anys munta a la parròquia de Sant Pau de la Mariola,de més de 30m2 de dimensions, amb més de 300 figures.

L’Agrupació tingué alhora un  reconeixement amb tres pessebres vivents de Lleida, el de l’Escola FEDAC, col·legi de la Sagrada Família i el de la unitat de les parròquies del Carme i Sant Joan.