×

Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

(Bisbat Urgell) La importància dels drets de l'infant a través de deu veus educatives que formen part de la Institució Marista en format llibre. Aquest és el resultat de Trencar el silenci. Deu rostres, deu veus, el llibre de Imma Amadeo i Jordi Martínez que s'ha presentat a l'Institut d'Estudis Ilerdencs de Lleida aquest dilluns.

A la presentació van assistir el bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls, i l’arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, expressant el seu interès per la seguretat dels infants i el suport als religiosos Maristes. A l’acte hi van intervenir els autors del llibre així com el director de la Fundació Champagnat, Llorenç Claramunt, que també forma part de l’equip de Protecció a la Infància dels Maristes.

El llibre insisteix en la necessitat de la formació de tots els educadors  per prevenir l’abús sexual dels menors en una actitud proactiva a favor dels infants. El programa de prevenció sobre l’abús sexual Marista se centra a intentar prevenir tot tipus d’abús sexual a tota obra educativa marista a través de l’educació en els infants i joves.

El programa vol que els infants i joves prenguin consciència de la seva dignitat inviolable i que puguin “trencar el silenci” si qualsevol persona no la respecta. Es va destacar la importància de la formació específica dels educadors maristes per tal de poder tractar amb les víctimes de l’abús sexual infantil d’una forma professional i adequada.