Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Glòria Barrete –CR) Intimitat, allò que configura el món íntim i reservat de cada persona. Aquella parcel·la pròpia que revel·la anhels, angoixes, reflexions i pensaments. S'imaginen escriure un quadern íntim sense intenció de publicar-ho i decidir un dia enviar-ho a una amistat perquè en faci el que consideri? Aquest és el punt de partida del llibre Fites. Dietari espiritual d'un home d'acció, de Dag Hammarskjöld, coeditat per Viena Edicions i la Fundació Joan Maragall, i objecte de comentari en la darrera sessió del club de lectura 'Amb fe de llibres'.

► Podeu recuperar la conversa aquí.

Dag Hammarskjöld va ser un polític, economista i diplomàtic suec. Va ser secretari general de l'Organització de les Nacions Unides des de l'abril de 1953 i fins que va morir l'any 1961 en un accident d'aviació durant un viatge a l'aleshores Congo Belga. Va rebre a títol pòstum el Premi Nobel de la Pau l'any 1961 pels seus treballs de cooperació econòmica amb els països en vies de desenvolupament i pel seu ferm pacifisme com a secretari general de l'ONU. El seu llibre és un dietari que va iniciar l'any 1925 i que el va escriure durant tres dècades. 

Un home que descriu les dimensions essencials de la seva missió en el “deure, la vocació, la neutralitat i la integritat personal” i pel qual l'estat d'esperit és el que compta “per afrontar la realitat”.