Vés al contingut
2 Catalunya Religió dl. 27/08/2018
Galeria d'imatges

(Fundació Pere Tarrés) Els casals d'estiu són un espai especial per aprendre i compartir experiències més enllà de les aules. Malauradament no totes les famílies poden permetre's el preu que demanen els esplais i colònies. Davant d'aquesta situació del 30 de juliol al 24 d’agost la Fundació Pere Tarrés ha realitzat 16 casals d’estiu adreçats a infants i joves en situació de vulnerabilitat social, infants que han estat derivats pels serveis socials municipals, coneixedors de la situació socioeconòmica de les famílies. 

En total, als casals hi han participaran 605 infants en situació vulnerabilitat social becats per la Fundació Pere Tarrés a través de la seva campanya solidària Ajuda’ls a créixer – Cap infant sense colònies. Els casals s'han realitzat, majoritàriament, de dilluns a divendres de 9 a 15h.

La Fundació Pere Tarrés beca el casal d’estiu aquests infants gràcies al suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, Càritas Diocesana de Barcelona, l’Obra Social de La Caixa i la col·laboració d’empreses i particulars que estan fent donatius a la seva campanya Ajuda’ls a créixer – Cap infant sense colònies. Iniciatives com aquestes han demostrat que són una experiència educativa i d’integració social única i un espai ideal per suplir les mancances afectives, sanitàries, de desenvolupament i relacionals i contribuir al seu desenvolupament com a persones.

 

Campanya solidaria Ajuda’ls a créixer

Aquest estiu, la Fundació Pere Tarrés pretén becar uns 3.600 infants amb una inversió econòmica d’1.029.056,77 € que es destinarà a activitats de centres d’esplai i centres socioeducatius, a colònies i casals socials i també a activitats pròpies de la Fundació a les cases de colònies i casals. Aquesta campanya compta amb el suport de diverses administracions públiques, així com amb els donatius de molts particulars i empreses.

La principal característica tant de les colònies com dels casals és que les famílies dels participants han abonat un cost simbòlic en funció de les seves possibilitats econòmiques per la seva inscripció. El cost econòmic anirà enterament a càrrec de la Fundació Pere Tarrés a través de la campanya Ajuda’ls a créixer – Cap infant sense colònies i amb el suport del voluntariat dels centres d’esplai federats.

Enguany, quan la Fundació Pere Tarrés ha celebrat el 60è aniversari de l’inici de la seva activitat, més de 30.000 infants estan participant en les seves colònies i casals d’estiu, constituint l’entitat d’educació en el lleure més gran de Catalunya amb prop de 200 centres d’esplai.

Territori
Institucions
Tags

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.