Vés al contingut
Catalunya Religió
relig

DGAR | La jornada RELIG 2022, que organitza la Direcció General d'Afers Religiosos (DGAR), estarà dedicada a debatre i reflexionar sobre com l'educació en el lleure i la diversitat religiosa poden esdevenir eines de transformació per a la cohesió social. La jornada tindrà lloc el proper 8 de novembre en format telemàtic.

El context religiós de Catalunya ha experimentat canvis importants al llarg dels darrers decennis, produïts, entre altres factors, pels fenòmens migratoris i pels processos de globalització. La diversitat religiosa és avui dia una realitat més perceptible que mai, al mateix temps que la nostra societat ha viscut un ràpid procés de secularització. En aquest context, com viuen el fet religiós els joves? Quins reptes es plantegen? Poden esdevenir agents clau per afavorir espais de trobada i de diàleg entre les diferents confessions religioses i conviccions?

Un dels àmbits d’entrada per al col·lectiu de joves és l’educació en el lleure, on hi són com a participants però també com a educadors i membres de les diferents associacions de lleure. Les darreres dades publicades sobre l’assistència a activitats de lleure a Catalunya voreja els 600.000 participants.

Des d’Afers Religiosos expliquen que volen aprofitar aquest espai de trobada per "acostar-nos als joves i reivindicar que l’educació en el lleure i la diversitat religiosa són una oportunitat per construir des de la interacció i el compromís una societat millor, més justa i cohesionada".

Participació i experiències d'entitats de lleure i religioses

A la jornada es donaran a conèixer els resultats del projecte de recerca RELIG 2021-2022 'Diàleg interreligiós i educació en el lleure: formar per una ciutadania crítica', liderat pel doctor Miquel Àngel Essomba Gelabert de la Universitat Autònoma de Barcelona. La jornada es complementarà amb dues taules rodones: una primera que comptarà amb la participació d’entitats de lleure, i la segona que incorporarà experiències d’entitats religioses.

La jornada s’adreça a empleats públics en general i, específicament, a aquells que hagin de planificar serveis públics o atendre persones d’orígens culturals i de religions diverses; a professionals de l’àmbit de la joventut i de l’educació en el lleure, d’intervenció social, a personal investigador en matèria d’afers religiosos i a personal vinculat al teixit associatiu religiós.

Les inscripcions per a participar-hi estaran obertes fins al 4 de novembre.

Promoure la reflexió vinculada al fet religiós

La Direcció General d’Afers Religiosos del Departament de Justícia promou la innovació i la recerca sobre afers religiosos amb la finalitat d’obtenir resultats científics i crear un coneixement nou amb propostes d’intervenció aplicables i amb impacte en la societat catalana.

Mitjançant les convocatòries RELIG impulsades des de l’any 2014, la DGAR dona suport a projectes de recerca aplicada en l’àmbit de la gestió de la diversitat religiosa, i a través de les jornades anuals RELIG es promou la reflexió des del vessant teòrica i pràctica, combinant ponències, projectes de recerca i experiències pràctiques impulsades per les administracions públiques i el teixit associatiu religiós.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.