Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Museu Episcopal de Vic) El Museu Episcopal de Vic (MEV) inicia el 7 de març una nova edició del cicle “Lletra i Esperit”. Aquesta iniciativa convida al públic a compartir la tradició de poesia mística, i també les veus actuals de poetes amb una obra que s’aproxima al religiós o el transcendent. Tot plegat, en diàleg amb la col·lecció d’art sacre del MEV. Aquesta tercera edició està formada per dos espectacles que es faran els dissabtes 7 i 28 de març. El cicle té la direcció artística de Jordi Lara.

Per assistir-hi es pot fer reserva gratuïta d’entrades a la recepció del MEV, al telèfon 938869360 o al correu electrònic reserves@museuepiscopalvic.com.

La primera proposta d’enguany tindrà lloc el dissabte 7 de març a 2/4 de 8 del vespre i porta per títol ”El llibre de Marguerite”. Es tracta d’una aproximació a la vida i l’obra de la mística medieval francesa Marguerite Porete (1250-1310), interpretada per l’actriu Gisela Figueras, i amb la prestigiosa Cristina Alís Raurich a l’orgue portatiu medieval.

Marguerite Porete va ser beguina, un moviment religiós femení sorgit a finals del segle XII a Europa, dones que duien una vida de fe, sovint en comunitat, però que no depenien de cap autoritat eclesiàstica. Porete va escriure un llibre místic que va tenir molta difusió “El mirall de les ànimes senzilles”, que va ser condemnat per la Inquisició. L’autora va ser cremada a París el 1310.

La segona proposta al MEV tindrà lloc el dissabte 28 de març també a 2/4 de 8 del vespre. Porta per títol “Veus que s’enlairen” i se centrarà en l’obra religiosa de dos dels poetes catalans més importants d’avui: Carles Duarte i Àlex Susanna, sobre una selecció feta per ells mateixos. Seran els mateixos autors els que recitaran els seus poemes, acompanyats de les improvisacions de veu de la reconeguda mezzosoprano catalana Marta Valero.