Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Bisbat de Lleida) Més de 200 persones s'han reunit aquest dissabte a l'Assemblea Diocesana del Bisbat de Lleida que ha tingut lloc a l'Acadèmia Mariana-Casa de l'Església. El bisbe de Lleida, Salvador Giménez, ha donat la benvinguda als assistents. El nostre prelat ha recordat "que podem trobar a Déu enmig de les nostres comunitats". També ha lamentat l'atemptat terrorista que el passat divendres va costar la vida a una vintena de cristians a Egipte.

A continuació, la directora del col·legi Episcopal, Antonieta Mateus, ha impartit la conferència 'Cristians d'avui, cridats i enviats'. Mateus ha destacat que "estem cridats a fer que el Regne de Déu, estigui allà on som". En aquest sentit ha fet un repàs de tres dels apartats del Pla Pastoral de la Diòcesi pel període 2016-2019. Concretament, la conversió personal, la revisió permanent de les parròquies i comunitats i la coordinació apropiada entre les àrees pastorals.

La directora del col·legi Episcopal ha explicat que "el canvi en les estructures passa pel canvi en el cor de l'home". "La conversió passa perquè la referència passi de ser un mateix a què la referència sigui Déu", ha afirmat. Mateus ha apostat per una revisió de les nostres parròquies. "Ens pertoca ser missioners en la nostra vida quotidiana", ha dit. I en aquest sentit ha destacat que "hem d'estar atents a les persones que ens envolten, utilitzar els mitjans adequats i actualitzar el nostre llenguatge".

En la mateixa línia ha demanat col·laboració i coordinació entre les escoles religioses, les parròquies i les famílies. Després de la ponència, els participants han aprofundit en els temes tractats a través del treball per grups reunits per arxiprestats.
A continuació, s'han explicat tres iniciatives positives que es porten a terme actualment a la Diòcesi.

La parròquia de la Mare de Déu de Montserrat  ha explicat el seu servei d'assistència psicològica, la delegació de Mitjans de Comunicacions la feina que fan les diferents parròquies i delegacions a les xarxes socials i per últim, la Xarxa d'Entitats Cristianes d'Acció Social i Caritativa ha donat compte de l'atenció als més necessitats que fan les 17 entitats de la xarxa.