Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jordi Curcó – Bisbat de Lleida) La catedral de Lleida ha celebrat aquest diumenge la solemnitat de Crist Rei i alhora també la festa de Santa Cecília, com a patrona de la Paeria i de la guàrdia urbana, institucions que enguany no van assistir-hi a l’acte religiós. El fidels que acudiren a la celebració, van fer-ho mantenint en tot moment les mesures de protecció per evitar contagis de la Covid-19: El gel a l’entrar al temple, l’ús de la mascareta i la distància social, alhora que es va respectar l’aforament del temple en un terç

L’eucaristia presidida pel capitular Francisco José Ribas, començà amb el cant de l’himne de lloança a Santa Cecília, mentre a l’altar de la Santa que hi ha a la catedral, obra de l’escultor Jaume Perelló i manat construcció l’any 1964 a expenses de la Paeria i de la Guàrdia Urbana, s’encensà la seva imatge.

Tot seguit va llegir-se un text on es va fer memòria de la festa i del motiu de la seva solemnitat: “renovar i complir el "Vot" que els paers de la ciutat i el capítol de la catedral de Lleida van fer el 22 de novembre de 1647 de celebrar tots els anys Santa Cecilia verge i màrtir, com especial protectora de la ciutat, tot agraint a Déu la providència d'haver deslliurat la ciutat de Lleida del setge a que la tenien sotmesa els seus enemics”.

El celebrant en la seva homilia es referí a la tradició que ens recorda com Santa Cecília morí en el martiri sense deixar de cantar i lloar “un Déu sempre proper que ens convida a continuar el camí sense temença, estimant-lo a Ell i els germans”.

La celebració, en la qual és pregà per la Paeria i els seus paers, també pels cos de la guàrdia urbana i pels músics com a patrona universal de la música que també és Santa Cecília, tingué un especial record pels difunts de la ciutat traspassats en aquest any. Molt especialment pels que han mort com a conseqüència de la Covid-19.

La missa de Santa Cecília va cloure amb la pregària del ‘Te DeumLaudamus’ en acció de gràcies a Déu i a la Santa, per tal de renovar i complir així amb el Vot, tot respectant un costum que enguany ha complert 373 anys d’història i tradició.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.