Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Lleida) L’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, tot i el desig de recuperar en aquest juliol de 2021 la festa i romeria dels Fanalets de Sant Jaume suspesa l’any passat per la pandèmia, atenent les mesures sanitàries encara vigents, s’ha vist obligada a hores d’ara a suspendre per segon any consecutiu la celebració de la romeria dels Fanalets, que tradicionalment la ciutat de Lleida celebra el vespre del 24 de juliol, vigília de la festa de l’apòstol.

Tot i aquesta suspensió, s’ha preparat un programa d’actes amb la voluntat de recuperar, si no plenament, almenys en una bona part les activitats que tot els anys veníem programant amb ocasió de la festa i romeria dels Fanalets de Sant Jaume.

Així, cal destacar la recuperació del concurs de Fanalets en la seva LXXIX edició i l’exposició de Fanalets a la capella del Peu del Romeu, on s’exposaran tots les treballs presentats al concurs. Pel que fa a l’eucaristia de la festa de Sant Jaume el diumenge 25 de juliol i commemoració de l’any sant Compostel·là, degut a la reduïda capacitat de la capella del Peu del Romeu, s’ha previst celebrar-la a la catedral, on es traslladarà la imatge de Sant Jaume dels Fanalets.

L'organització convida a participar dels actes programats i penjar el fanalet al balcó el vespre del 24 de juliol, i manté l'esperança amb celebrar la festivitat amb normalitat l'any vinent.