Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Enllaços relacionats

(Arquebisbat de Barcelona) La Conferència Episcopal Espanyola i la Conferència Episcopal Tarraconense han emès dos comunicats de condol pel greu atemptat perpetrat aquest dijous al centre de la ciutat de Barcelona. Ambdues entitats expressen el sentiment general de l’Església a casa nostra. L’Oficina d’Informació de la Conferència Episcopal Espanyola ha emès una nota de condol on condemna “quasevol forma de terrorisme” i fa crida a tots els creients perquè “elevin les seves pregàries per demanar a Déu que concedeixi el descans etern a les persones difuntes”.

A continuació es reprodueix el contingut íntegre del comunicat: “Aquesta tarda ha tingut lloc a Barcelona un greu atemptat terrorista amb resultat de mort i nombrosos ferits. Davant d'aquest fet luctuós i execrable, la Conferència Episcopal Espanyola vol en primer lloc mostrar la seva proximitat i oració a totes les víctimes i les seves famílies. Així mateix manifestem el nostre suport a tota la societat que és atacada amb aquestes accions, en aquesta ocasió els ciutadans de Barcelona, ​​i a les Forces de Seguretat. Alhora condemnem cada mostra de terrorisme, una pràctica intrínsecament perversa, del tot incompatible amb una visió moral de la vida, justa i raonable. No només vulnera greument el dret a la vida i la llibertat, sinó que és mostra de la més dura intolerància i totalitarisme. Demanem a tots els creients que elevin les seves oracions per demanar a Déu que concedeixi el descans etern a les persones mortes, restableixi la salut de la resta les víctimes, consol als familiars, ompli de pau els cors de les persones de bona voluntat i mai més es repeteixin aquestes accions menyspreables.

Madrid, 17 de agost de 2017”

De la seva part, la Secretaria de la Conferència Episcopal Tarraconense també ha recollit el posicionament dels bisbes catalans davant aquest tràgic succés produït a Les Rambles de Barcelona.

A continuació es reprodueix el contingut íntegre del comunicat: “Els bisbes de Catalunya se senten totalment consternats per les víctimes mortals, així com per les desenes de ferits, que ha causat el terrible atemptat terrorista d’aquest dijous dia 17 d’agost a la ciutat de Barcelona.

Condemnen la barbàrie d’aquest atemptat, i el menyspreu que significa per la vida humana i la seva dignitat. Cap causa no justifica la violència ni la mort de ningú.

Els bisbes encomanen les víctimes mortals a la misericòrdia de Déu, i preguen intensament pels ferits, pels familiars i amics de tots els afectats, així com per tota l’arxidiòcesi de Barcelona, i els acompanyen solidàriament en el dolor per aquesta tragèdia que ha tingut lloc en una ciutat com Barcelona, sempre compromesa per la causa de la pau i de la justícia.