Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts

(Glòria Barrete –CR) La innovació i la recerca pedagògica estan a l'ordre del dia. Són moltes les institucions educatives que han endegat projectes de renovació pedagògica que comencen i es concreten a l'aula, amb l'alumnat, a través del treball per projectes i amb noves eines i maneres d'apropar els coneixements.

L'àrea de pastoral i concretament la classe de religió no escapa a aquesta renovació pedagògica. La Fundació Escola Cristiana ho sap, i des de fa nou edicions promou el Premi Armengol Mir que premia treballs pedagògics o didàctics en l'àmbit religiós i pastoral. Enguany, han ampliat el termini de presentació de treballs fins al 4 de desembre.

Les pràctiques quotidianes a l'aula, susceptibles a ser premiades

"Fer recerca i innovació és important", recorda Rosa M. Piqué, de l'Àrea educativa de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya. Piqué destaca que són moltes les innovacions i propostes que s'estan generant a les escoles però sovint el sector educatiu "no acaba de pensar que pràctiques quotidianes que tenen a l'aula són susceptibles a presentar-se a premis". És per aquest motiu que la FECC ha ampliat el termini de lliurament de treballs, "hi ha iniciatives excel·lents a les escoles", afirma Piqué.

Anys enrere la classe de religió semblava el reducte d'uns pocs, ara, però, l'àrea de religió s'integra amb normalitat a tota l'escola, esdevenint una part fonamental de moltes de les activitats que es generen durant el curs, des de presentacions del lema de curs, passant per iniciatives solidàries, o celebracions com l'Advent, el Nadal o optatives de voluntariat.

Per què no presentar algunes d'aquestes iniciatives que ja es donen al Premi Armengol Mir? L'edició del 2015 va premiar un projecte que aplicava la realitat augmentada als espais religiosos de Barcelona, però Rosa M. Piqué també recorda d'altres com portar a l'aula una iniciativa que l'escola desenvolupava a nivell social, o activitats per donar a conèixer la fe als més petits.

Requisits tècnics

Els treballs presentats, que hauran de ser originals i inèdits, s'han de presentar escrits en llengua catalana, per bé que s’hi poden incloure parts escrites en d’altres llengües si l'objecte del treball així ho requereix.

Hauran de tenir una extensió mínima de 20 pàgines i màxima de 100, i podran presentar-se a títol individual o grupal. La dotació del Premi, de 2.000 €, és aportada per l’editorial Baula, i es podrà concedir un accèssit dotat amb 1.000 €.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.