Pestanyes primàries

Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Obra Social ”la Caixa”) Dels 1.392 equips de tot Espanya que van presentar els seus projectes en la quarta edició dels Premis Repte Emprèn que impulsa l’Obra Social ”la Caixa”, se’n van seleccionar 35 per participar al Campus Repte Emprèn 2017, que va tenir lloc a Barcelona durant la primera setmana del mes de maig.

Després del procés i dels resultats del Campus, d’aquests 35 equips finalistes cinc han estat els guanyadors dels Premis Repte Emprèn i viatjaran al juliol a Silicon Valley, el principal focus dels Estats Units en innovació, emprenedoria i desenvolupament tecnològic.

Entre aquests hi ha cinc alumnes del quart d'ESO del Col·legi Claret de Barcelona que van presentar el projecte ColMusic. Més del 20 % de la població infantil espanyola té problemes per estudiar, la majoria per trastorns de memòria seqüencial (TDAH i dislèxia).  Sobre la base d’aquesta situació, aquest projecte es dirigeix a persones amb dificultats per memoritzar o estudiar. Es tracta d’una aplicació que permet transformar les lliçons en cançons per poder memoritzar-les fàcilment.

ColMusic és una aplicació que utilitza la música com a sistema d’aprenentatge. Els usuaris seleccionen una cançó que els agrada i l’aplicació posa el ritme de la melodia seleccionada a un text introduït. Creiem que és una manera original d’estudiar el temari d’un examen.»

També han estat escollits projectes de l'Institut Gorgs de Cerdanyola del Vallès, de La Salle Bilbao Ikastetxea, de l'Instituto de Enseñanza Secundaria Galileo Galilei de Navia i del Colegio Salesianos Atocha. A Silicon Valley els alumnes guanyadors i els seus professors tindran l’oportunitat de conèixer espais i formes de treballar diferents, participar en tallers (workshops) i fer treballs en equip, a més d’aprendre de l’experiència de professionals que treballen a les empreses líders a escala mundial. Aquesta interessant experiència potenciarà les seves habilitats emprenedores i el seu creixement personal.

El projecte es va impulsar per primera vegada en el curs 2013-2014, i el van posar en pràctica les 318 escoles de tot Espanya que s’hi van inscriure. En aquella primera experiència es va aconseguir complir els objectius d’adquisició de nous coneixements, valors i motivació per part dels estudiants que van idear els seus primers projectes innovadors a través del recurs. Tot això va suposar que en el curs següent les inscripcions es tripliquessin. I en el curs 2016-2017 estan inscrites dins del Projecte Joves Emprenedors 1.412 escoles.

L’acte de lliurament dels guardons s'ha fet aquest dimecres a Barcelona. L’ha presidit la directora general adjunta de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Elisa Durán; el director territorial de CaixaBank a Barcelona, Jordi Nicolau; el Head of B&I Compass Group Spain d’Eurest, Oriol Peñafiel; el cap del Departament de Suport Comercial d’Empreses de SegurCaixa Adeslas, Fabián Vega; l’Account General Manager of DXC Technology, Jaume López; el soci de banca de la Fundación everis, Jesús Soler, i el Climate Change Sustainability Services Advisory a KMPG, David Fernández.

Per al curs vinent 2017-2018, ja està disponible al web d’EduCaixa la possibilitat d’inscriure’s al Projecte Joves Emprenedors mitjançant el formulari en línia, que a més de donar accés al professorat per a la seva implementació amb els alumnes, habilita la participació en els pròxims Premis Repte Emprèn.