Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Amb el suport de:

(Editorial Baula) Baula ha fet una selecció de lectures que donen peu a reflexionar sobre actituds positives amb possibilitats de transformar l'aula, el centre educatiu, la família, el barri, el món.

Així com la paraula pot ser símbol de la defensa pacífica de qualsevol ideal, la lectura pot ser la inspiració necessària per crear espais de convivència on tots tinguem cabuda, on tots tinguem els nostres propis somnis i, molt més encara, on aquests somnis es compleixin.

La proposta de lectures infantils compta amb ‘Compartim’, sobre l’hàbit de compartir; ‘No ve d’una’, que tracta sobre la convivència i la importància de les nostres accions; ‘La Vida’, un homenatge a la naturalesa i una celebració de l’existència i ‘M’agradaria tenir 6 anys i fer un món millor’, un conte per aprendre a estimar les persones i el món que ens envolta.

Per a l’alumnat de primària, Baula proposa ‘El darrer llop’, sobre l’afany de supervivència, el sentiment de comunitat, així com un fort missatge pacifista, són les lectures claus d’aquesta història; ‘Dos esquirols i una pinya’, un conte amb l’esbojarrada rivalitat de dos amics que han d’aprendre a compartir. ‘Declaració dels drets de l’infant’, que inclou els 10 articles de la Declaració dels Drets de l’Infant de 1959 en forma de poema; ‘100 abraçades’, un llibre ple d’abraçades tendres i divertides i alhora inesperades. Abraçades, en un paraula inoblidables. ‘El carter que es va convertir en carta’, per parlar als nens de com es viu en altres llocs, de les necessitats de pau que tenen o del que beneficiós que és viure en un país democràtic; ‘Aprenent de cavaller “els dracs no saben nedar”’, on les conductes de Sam ens ensenyen que els problemes de convivència es resolen amb intel·ligència i ‘Regals per al rei del bosc’, un al·legat a la col·laboració i la solidaritat que derroten a qui pretén beneficiar amb trampes.

De cara als alumnes de secundària, les lectures proposades per Baula són ‘Sala de conflictes’ on un grup d’alumnes de 2n d’ESO va a l’institut a mirar de resoldre un conflicte i intentar fer de mediadors i ‘La pell de la memòria’, que explica el llarg camí fins la llibertat d'un nen venut pel seu pare i obligat a treballar brutalment com esclau en una plantació.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.