Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Abadia de Montserrat) Dissabte, 25 d’agost, a les 21h, tindrà lloc a la Basílica de Santa Maria el darrer concert del VIII Festival Internacional Orgue de Montserrat (FIOM 2018), que tindrà com a protagonista l’organista nord-americana de gran renom internacional Katelyn Emerson, mestra de cor de l’església d’Advent de Boston (Massachussetts, Estats Units). Emerson oferirà algunes mostres de la música nord-americana per a orgue, junt amb repertori clàssic de J. S Bach i d’altres autors. La novetat de les creacions del nou món faran descobrir noves sonoritats sota el guiatge d’aquesta singular organista. L’entrada és lliure.

A les portes del concert de cloenda, Jordi-Agustí Piqué, director musical del FIOM, assegura que s’ha complert la voluntat del Festival, que és “d’explorar noves possibilitats sonores i artístiques que donin cabuda a gustos distints, sensibilitats múltiples i públics ben diversos”. Aquest concert, que té com a títol “Grans solistes de l’orgue dels Estats Units”, es podrà seguir en directe per Montserrat RTV. 

El VIII Festival Internacional Orgue de Montserrat. Abat Cassià M. Just, in memoriam, patrocinat per l’Abadia de Montserrat i Reale Seguros, compta amb la colꞏlaboració de la Fundació Pinnae, i està projectat sota la direcció artística de Jordi-Agustí Piqué i l’assessorament de l’organista Miquel González, mentre que la coordinació general és a càrrec del P. Manel Gasch, majordom-administrador de l’Abadia de Montserrat.

El FIOM 2018 és novament un homenatge a la memòria de l'Abat Cassià M. Just, organista i músic rellevant, home de Déu i de cultura, que va morir el 12 de març de 2008. Igualment, aquest certamen musical continua amb la voluntat de possibilitar l’audició en l’orgue Blancafort (2010) d’alguns dels millors intèrprets de l’orgue de l’àmbit internacional.