Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Justícia i Pau Catalunya demana a les autoritats polítiques i sanitàries que “impulsin totes les mesures necessàries de suport i protecció als més afectats, especialment a les persones més vulnerables i les que es troben en situacions d’internament i les sotmeses a privació de llibertat”. És un dels missatges del comunicat que ha publicat aquesta entitat eclesial amb motiu de la pandèmia pel coronavirus. El text expressa la seva solidaritat amb les persones que “directe o indirectament pateixen la malaltia”, agraeix la tasca dels qui treballen per combatre-la i expressa la certesa que “aquest flagell passarà”. També planteja l’oportunitat d’obrir una reflexió sobre les prioritats socials d’acord a “la perspectiva de la promoció del bé comú”.

Podeu llegir el comunicat a continuació:

Comunicat de Justícia i Pau de Catalunya davant la situació sanitària de pandèmia

Davant la greu situació sanitària de pandèmia que patim, Justícia i Pau ha aturat totes les seves activitats ordinàries. Hem tancat la nostra seu i el nostre equip tècnic treballa des de casa.

Expressem la nostra solidaritat amb tots aquells que directe o indirectament pateixen la malaltia i el nostre agraïment a tot el personal sanitari, científic i d'emergències que la combaten.

També el nostre agraïment i solidaritat amb aquelles persones que, malgrat el risc de contagi, treballen per mantenir serveis essencials o per atendre a les persones més vulnerables.

Donem suport i desitgem el màxim encert a les autoritats polítiques i sanitàries en la difícil gestió d'aquesta crisi. Fem una crida per tal que impulsin totes les mesures necessàries de suport i protecció als més afectats, especialment a les persones més vulnerables i les que es troben en situacions d'internament i les sotmeses a privació de llibertat. També totes les mesures econòmiques excepcionals que siguin necessàries per donar suport a les empreses, i professionals i treballadors que resultin més afectats.

Estem convençuts que aquest flagell passarà i que la nostra societat es podrà recuperar, des de la solidaritat, de l'impacte que aquesta situació ha de generar. A la vegada, creiem que aquesta crisi ens ha d'ajudar a reflexionar sobre la nostra vulnerabilitat i sobre les nostres prioritats com a societat en la perspectiva de la promoció del bé comú.

Estem convençuts que la nostra societat sabrà donar un testimoni col·lectiu de solidaritat, de fraternitat i de responsabilitat personal i comunitària, a l'alçada del que les circumstàncies reclamen. En veiem mostres notables arreu.

Ens sumem a la crida a la pregària que fa l'Església i en particular el Papa Francesc en favor de tots els damnificats, de tots els que combaten l'epidèmia o preserven els serveis essencials, i per tal que la puguem superar al més aviat possible.

Justícia i Pau de Catalunya
16 de març de 2020