Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Justícia i Pau de Catalunya ha fet pública aquesta nota amb motiu de les eleccions del 21D en la que conclou que "siguin quins siguin els resultats electorals, serà urgent obrir un diàleg sincer i una negociació política seriosa entre els múltiples actors implicats que permeti cercar amb voluntat i constància una solució justa, duradora i democràtica".

Nota de Justícia i Pau de Catalunya amb motiu de les eleccions al Parlament de 21 de desembre de 2017

Davant les eleccions al Parlament de Catalunya del pròxim dia 21 de desembre, Justícia i Pau vol oferir públicament les seves reflexions i propostes davant la situació social i política actual.

En aquesta Nota, Justícia i Pau lamenta que, malgrat la petició reiterada en els darrers anys, per part d’una majoria social a Catalunya, en favor de la celebració d’una consulta o referèndum d’autodeterminació, la resposta de l’Estat espanyol ha estat sempre negativa. No ha ofert absolutament cap altra proposta política alternativa i ha intentat impedir les consultes organitzades pel Govern català, perseguint penalment als organitzadors, vulnerant el dret a l’autogovern i violant greument drets humans fonamentals.

A més, lamenta que després de la declaració feta pel Parlament en vista a la independència, l’Estat espanyol ha pres decisions polítiques, jurídiques i judicials que violenten la legalitat constitucional i són incompatibles amb un veritable Estat democràtic. No és legítim imposar una unitat política a un col·lectiu nacional contra la seva voluntat mitjançant la coacció legal o penal.

Així mateix considera que les eleccions convocades per al pròxim dia 21 de desembre es fan en unes condicions d’excepcionalitat que fan difícil una contesa electoral equitativa i poc ajuden a respondre als reptes plantejats: uns candidats empresonats, uns altres fora del país a causa d’ordres de detenció contra ells i la intervenció política de la Generalitat per l’aplicació de l’article 155 de la CE. 

En qualsevol cas, considera que, siguin quins siguin els resultats electorals, serà urgent obrir un diàleg sincer i una negociació política seriosa entre els múltiples actors implicats que permeti cercar amb voluntat i constància una solució justa, duradora i democràtica. Per fer possible aquest diàleg i negociació és necessari un escenari que reverteixi les condicions d’excepcionalitat actuals, reconegui el conflicte, eviti la judicialització i garanteixi el ple respecte als drets humans. El diàleg només serà fructífer si es desterren actituds de confrontació, que usen un llenguatge agressiu o que pretenen la derrota o la humiliació de l’adversari. Amb una ferma actitud de respecte i escolta vers les posicions diferents de la pròpia i la voluntat d’arribar a una solució que compti amb el màxim suport social possible.

Podeu llegir aquí la nota sencera.