Vés al contingut
Catalunya Religió

(Justícia i Pau) El 20 de juny, dia mundial dels refugiats, recordarem que Espanya segueix essent un dels estats membres de la Unió Europea incomplidors amb els acords d’acollida. Tot i l’emergència humanitària, l’acollida espanyola no arriba ni al 20% del compromís adquirit ja fa més de 2 anys. Aquesta situació, juntament amb l’augment molt significatiu de les arribades de persones a les costes espanyoles a través d’embarcacions o la criminalització de l’ajuda humanitària (casos com el de Proactiva Open Arms o l’Helena Maleno), entre molts d’altres, ens han portat a entitats socials i centres educatius a treballar plegats per tractar el refugi a les aules.

Durant el curs 2017-2018, una trentena de joves han participat en tallers, gravacions d’entrevistes, tasques d’interpretació, redacció de textos, producció artística, etc. per aprofundir en el coneixement de les migracions i el refugi. El moment clau del projecte [Rec]fugiades ha estat la participació, amb el seu testimoni, de cinc persones refugiades de diferents orígens i amb motivacions molt diverses per cercar asil al nostre país.

Tot plegat ha culminat amb l’elaboració, per part dels joves, de 8 curtmetratges que recullen l’experiència viscuda i que ara volen compartir amb el públic.

Aquest és un projecte impulsat per les entitats Justícia i Pau i La Bretxa i en el qual han col·laborat els centres educatius INS Barres i Ones (Badalona), Col·legi Mare de Déu dels Àngels (La Sagrera – Barcelona) i Col·legi Natzaret (Esplugues de Llobregat). [Rec]fugiades compta amb la col·laboració de l’ACCD – Generalitat de Catalunya.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.