Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Arquebisbat de Tarragona) Sota el lema «Cridats a buscar-se la vida» les delegacions diocesanes de pastoral de joventut i de vocacions dels bisbats amb seu a Catalunya van organitzar aquest dissabte passat una jornada d’animadors al Centre Internacional d’Espiritualitat de Manresa. El treball d’aquesta jornada es va fonamentar en la recent exhortació del papa Francesc Christus vivit adreçada als joves i a tot el poble de Déu.

La formació es va iniciar amb la benvinguda per part del director del Secretariat Interdiocesà de Joventut de Catalunya, mossèn Josep Mateu, i una xerrada-marc sobre el baptisme, la vocació i la missió a càrrec de Joan Soler, delegat de Vocacions del bisbat de Girona. Mossèn Soler va expressar que la pastoral juvenil ha de propiciar en el jove una trobada personal amb Crist que transformi radicalment la seva vida i ha d’ajudar a cada jove a descobrir la seva pròpia vocació concreta. Per arribar a aquest punt és important, va remarcar que l’acompanyant també es plantegi si ha descobert la seva missió. «Si no som testimonis no podrem acompanyar», va dir.

Seguidament hi va haver una taula rodona, conduïda pel delegat diocesà de pastoral juvenil del bisbat de Tortosa, mossèn Ivan Cid, amb diversos testimonis vocacionals: mossèn Lluís Simón, prevere de l’arxidiòcesi de Tarragona, el qual va explicar com l’acompanyament en el sofriment ha estat font d’aliment en la seva vocació; Isaac AlmirallMíriam Travé, un matrimoni jove del bisbat de Sant Feliu de Llobregat; i la germana Maria Rallo, carmelita missionera, que ha estat de missió a Kenya i Malawi. Aquest marc va servir com a punt de partida de l’estona de treball i pregària personal.

Finalment, mossèn Carles Muñiz, delegat diocesà de pastoral de Joventut del bisbat de Sant Feliu de Llobregat, va facilitar algunes eines i recursos que poden ajudar als animadors a què la pastoral pastoral juvenil i vocacional sigui realment missionera. La trobada es va cloure amb el rés de l’Hora menor a la Cova de sant Ignasi, pregària que va presidir Sergi Gordo, bisbe auxiliar de Barcelona i encarregat de la pastoral de Joventut a la CET; el dinar i la projecció d’un audiovisual sobre sant Ignasi de Loiola i el seu vincle amb Manresa.