Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Arquebisbat de Tarragona) Una quinzena de joves d’entre 14 i 17 anys procedents de tot Catalunya van iniciar el dia 19 de juliol un camp de treball al refugi de la Guerra Civil que es troba al subsòl de les dependències del Museu Bíblic Tarraconense. Els primers dies també van comptar amb el testimoni personal de l’Assumpció Vallhonrat, mare de l’alcalde de Tarragona, que de ben petita va ser usuària d’aquest refugi.

Aquest camp de treball, organitzat per la Fundació Santa Maria de Siurana amb la col·laboració del mateix Museu i d’una durada de quinze dies, consisteix en netejar, catalogar i organitzar el refugi amb la clara intenció de poder obrir-lo al públic a finals d’any. Els joves participants dediquen els matins a endinsar-se en la història de Tarragona i a la tarda coneixen la ciutat tot realitzant diverses activitats ludicoformatives.

La Fundació Santa Maria de Siurana, entitat d’educació en el lleure de l’Arquebisbat, va començar l’any 2017 a impulsar camps de treball per a joves. El primer va ser a l’Espluga de Francolí amb l’objectiu de recuperar un camí rural i, dos anys més tard, aquest mes de juliol, a més del camp de treball en el refugi, s’ha impulsat un altre a Poboleda, consistent en la recuperació d’un camí reial on els joves han hagut de desbrossar i netejar la zona i fer tasques de reconstrucció de murs i pedrissos.