×

Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Salesians) El “World Cleanup Day”, la major acció de neteja cívica en el món, dirigida a abordar el problema dels residus sòlids a nivell mundial, es va celebrar a tot el món el dissabte 15 de setembre. “Don Bosco Green Alliance”, és un grup internacional de joves de diverses organitzacions salesianes que va promoure activament aquest esdeveniment entre els seus membres i entre els joves salesians.

El “Dominic College”, és un institut salesià en Glenorchy, a Tasmània, Austràlia, que va tenir la idea original d'associar l'esdeveniment de neteja amb un programa diari d'exercicis. Com a resultat, es va organitzar un esdeveniment definit “plogging”, és a dir, la recol·lecció de desaprofitaments mentre es feia exercici, la qual cosa va ser apreciat pels estudiants. A més d'aquesta activitat, durant el dia els estudiants de diferents classes han identificat les àrees properes a l'institut que necessiten neteja i han aconseguit xicotets canvis que ells mateixos poden implementar en benefici del medi ambient.

L'Institut Tècnic “Don Bosco” de Ashaiman, a Ghana, es va centrar en l'Agenda de les Nacions Unides per a 2030, que té com a objectiu “posar fi a la pobresa, protegir el planeta i garantir la pau i la prosperitat per a tots”. Aquesta és la raó per la qual els seus estudiants van organitzar activitats de neteja i programes de sensibilització dins i fora del campus.

En Coimbatore, Índia, els instituts “Don Bosco Anbu Illam” i “Don Bosco School of Excellence” van dur a terme activitats de neteja durant una setmana i van concloure el dissabte 15 amb una campanya de sensibilització pública i en les estacions de Ukkadam i de Gandhipuram, en Coimbatore.

També en l'Índia, en Baroda, l'obra “Don Bosco Snehalaya” va involucrar a joves en la neteja de les voreres prop de la institució. En Mumbai, GreenLine, una organització salesiana activa en la defensa de la Creació, va involucrar a més de 300 estudiants de 6 escoles de la ciutat organitzant-les en unitats que netejaven les platges de Dadar, Mahim i Juhu.

La “Don Bosco Green Alliance” treballa per a aconseguir un ambient saludable i adequat en favor de les diverses formes de vida en el planeta, al mateix temps forma una nova generació de ciutadans i capdavanters compromesos amb els temes de l'ecologia.