Vés al contingut
Catalunya Religió dl. 24/05/2010

Aquest és el missatge dels bisbes de Catalunya als participants al Xè Aplec de l’Esperit celebrat a Terrassa aquest dissabte: “No estigueu satisfets amb les quatre distraccions i entreteniments que la moda posa a les vostres mans, oblidant-vos de la recerca de sentit, felicitat, amor i veritat.”

Com és tradicional en aquesta trobada que cada tres o quatre anys organitzen les diòcesis catalanes, al final de la celebració és va llegir el missatge dels bisbes adreçat als joves. En aquesta edició el missatge és una crida a “la proposta de Jesús per viure de veritat”, a ser-ne deixebles i a confiar en l’Esperit Sant.

Entre altres, els bisbes proposen als joves que es pregunti sobre què desitgen amb la seva vida i “que no se us arrapi al cor l'individualisme, la sensació d'inutilitat, la recerca del plaer i el benefici sense cap més criteri”. Com a alternativa, els proposen ser un deixeble que troba en la Paraula de Déu “orientació, ànim, coratge i, alhora, exigència”; que “s'interessa per la persona concreta, la seva història, vida, necessitats i, si cal oferir-se per a un servei, el fa; i si cal fer festa, en participa; i si cal oferir consol, l'ofereix”; i que és “capaç de dialogar, d'ajudar, de sacrificar-se pels altres, tot explicant i donant testimoni de les raons de la seva vida”.

Els bisbes també demanen ajuda als joves “per rejovenir l’Església, per fer-la llar acollidora per als altres joves” i els convidar a respondre a l’Esperit que “renta tot el que no és net, en nosaltres i fora de nosaltres” i que “rega el que és sec, sigui de fe, d'esperança, d'estimació i de raons per a viure”.

L’Aplec de l’Esperit va tenir a com acte central la celebració de l’eucaristia a la carpa del Parc de les Sensacions de Vallparadís amb els bisbes de Catalunya presidits per l’arquebisbe de Tarragona. Jaume Pujol en l’homilia va adreçar-se especialment a aquells joves que senten la vocació de fer-se sacerdots i els va demanar que no “tenir por” si senten la crida de Déu. Segons els organitzadors a l’eucaristia s’hi van aplegar més de 6.000 persones.

L'Aplec va acabar a la nit al poliesportiu de Can Jofresa on es va celebrar la festa de final de l’Aplec, amb l’actuació del cantautor cristià Migueli i de Genís Sobrado, autor de l’himne de l’Aplec de l’Esperit.

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.