Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Monestir de Poblet) L’organista lituana Mona Rozdestvenskyte tancarà aquest dissabte la VII edició del Festival Internacional d’Orgue de Poblet. Nascuda a Moscou l’any 1994, aquesta intèrpret acumula un notable palmarès en alguns dels concursos més importants a nivell mundial. El programa que proposa per al concert a Poblet inclou obres de Buxtehude, Bach i Mozart.
Rozdestvenskyte va començar a estudiar música amb sis anys, i des dels vuit toca l’orgue, instrument del qual és llicenciada per la Hochschule für Musik de Detmold. Entre els seus mestres s’inclouen noms tan rellevants com Martin Sander, Guy Bovet, Wolfgang Zerer, Arvid Gast, Jaroslav Tuma, Michael Radulescu, Hans-Ola Ericsson, Ben van Oosten i Olivier Latry. El 2014 va guanyar el 3er premi al Concurs Internacional d’Orgue Petr Eben a Opava (República Txeca); el 1er premi al VII Concurs Internacional d’Orgue MK Čiurlionis de Vílnius (Lituània) el 2015; el 3er premi al 20è Concurs Internacional d’Orgue per al Premi Bach de la capital estatal de Wiesbaden (Alemanya) el 2016; el mateix any, el 1er premi al Concurs Internacional d’Orgue d’Irlanda del Nord, i el 1er premi al Concurs Internacional d’Orgue que forma part del Festival d’Orgue Fugato de Bad Homburg v. d. Höhe (Alemanya).

Pel que fa al programa que ha escollit, inclou algunes obres icòniques del repertori de l’instrument, com el Preludi en mi major de Dieterich Buxtehude que obrirà el concert, a més de diversos corals de Bach i una de les seves Triosonatas, veritables proves de foc per a qualsevol intèrpret. L’ Adagio i Fuga en do menor de Mozart tancarà el programa i aquesta edició del Festival.

Concert solidari

La VII edició del Festival Internacional d’Orgue de Poblet ha coincidit en el temps amb els aiguats que han causat importants danys personals i materials a la conca del riu Francolí, i especialment a L’Espluga de Francolí i Montblanc. És per això que a Poblet s’hi celebrarà un concert extraordinari coincidint amb el dia de Santa Cecília, el 22 de novembre. La soprano Marta Mathéu i l’organista Juan de la Rubia prendran part en aquest esdeveniment amb què es recaptaran fons per a la reconstrucció de les zones afectades. L’abat de Poblet, Octavi Vilà, ha explicat que d’aquesta manera “la comunitat cistercenca vol ajudar a canalitzar la solidaritat envers les persones afectades i mostrar-los el suport”.